Poate dura maxim 2-3 ani, nu 10. Lucrurile s-au simplicat foarte mult in astia 30 de ani de la revolutie si apoi, voi stati in casa, deci nu ai de ce sa-ti faci griji pana se vinde apartamentul.
In mod sigur nu o sa dureze 10 ani, poate cel mult 2 ani.
Pe de alta parte este greu de partajat fizic un apartament, in asa fel ca fiecare jumatate sa functioneze separat. De cele mai multe ori este bine ca apartamentul sa fie luat de unul si sa plateasca celuilalt jumatatea de apartament.
Ioandelasal are dreptate, dar intervine realitatea: de unde plateste sotul (sotia) care primeste apartamentul suma ce-i revine celuilalt? Are asemnea suma?
Cunosc un caz in care, desi au trecut 11 ani de la divort, inca nu s-a achitat suma calculata de expert si hotarata in instanta.
Ajunge.
1. Se emite hotararea de partaj asa cum cer in instanta. La exemplul dat de mine, hotararea este, dar plata nu.
2. Daca partea care ramane in casa nu are bani sa-i plateasaca celeilalte sulta (banii ce i se cuvin), acesta, prin executor judecatoresc poate scoate apartamentul la vanzare. Daca la prima licitatie nu se prezinta nimeni, la a doua se scade pretul de licitatie la 75%, la a treia la 50%, bani care se impart intre fostii soti. In multe orase sunt samsari care cumpara locinte la a treia strigare si apoi le vand.