| Patricia6677 a întrebat:

Buna, este posibil sa ma dezic de tata in calitate de copil al acestuia?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este posibil legal, daca esti majora si soliciti sa fie decazut din drepturile parintesti si obtii o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Aceasta este posibil doar daca ai un motiv intemeiat, respectiv tatal a savarsit un lucru foarte grav care te-a afectat, de ex. cum ar fi o tentativa de omor, abuz sexual, etc.
De altfel nici nu trebuie sa soliciti decaderea, daca chiar nu te intelegi deloc cu el poti sa nu mai tii legatura cu el.

| Patricia6677 explică (pentru Ioandelasal):

Iar daca sunt minora si morivul este abuz moral psihic atunci n am decat sa traiesc in continuare asa?

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Patricia6677):

De ce consideri că te abuzează psihic? Ce-ti spune?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Patricia6677):

N-am spus asta, de altfel n-ai mentionat ca esti minora in intrebare.
Exista L.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep.in 2020, cu md. si compl. ulterioare, in baza careia se poate obtine un ordin de protectie sau te poti adresa protectiei copilului.

| Patricia6677 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi pentru raspuns

| darrio2007 a răspuns (pentru Patricia6677):

Te pune sa-ti faci temele si nu te lasă sa iesi cu prietenii pana la o anumita ora?

| Patricia6677 explică (pentru darrio2007):

Du te in pl sincer cu asa intrebare

Mda, e clar. Trebuia sa te nasti acum vreo 40 de ani.
Nu aveai tupeu sa jignesti asa. Lipsă de educatie.

| Patricia6677 explică (pentru darrio2007):

Ti am raspuns in aceeasi maniera in care mi ai pus tu intrebarea aceea, nu mai am 10 ani sa imi verifice tati temele stai linistit.

Maniera in care mi-ai raspuns cam dovedeste lipsa de educatie.

10 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Daca ai minim 16 ani si dovezi solide ca te abuzeaza exista posibilitatea de emancipare daca un judecator e de acord cu tine. In cazul ala esti considerata majora de la 16 ani si nu mai trebuie sa asculi de el.