| Patricia6677 a întrebat:

Buna, este posibil sa ma dezic de tata in calitate de copil al acestuia?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este posibil legal, daca esti majora si soliciti sa fie decazut din drepturile parintesti si obtii o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Aceasta este posibil doar daca ai un motiv intemeiat, respectiv tatal a savarsit un lucru foarte grav care te-a afectat, de ex. cum ar fi o tentativa de omor, abuz sexual, etc.
De altfel nici nu trebuie sa soliciti decaderea, daca chiar nu te intelegi deloc cu el poti sa nu mai tii legatura cu el.

10 răspunsuri:
| Patricia6677 explică (pentru Ioandelasal):

Iar daca sunt minora si morivul este abuz moral psihic atunci n am decat sa traiesc in continuare asa?

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Patricia6677):

De ce consideri că te abuzează psihic? Ce-ti spune?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Patricia6677):

N-am spus asta, de altfel n-ai mentionat ca esti minora in intrebare.
Exista L.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep.in 2020, cu md. si compl. ulterioare, in baza careia se poate obtine un ordin de protectie sau te poti adresa protectiei copilului.

| Patricia6677 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi pentru raspuns

| darrio2007 a răspuns (pentru Patricia6677):

Te pune sa-ti faci temele si nu te lasă sa iesi cu prietenii pana la o anumita ora?

| Patricia6677 explică (pentru darrio2007):

Du te in pl sincer cu asa intrebare

| RoCkKiD a răspuns:

Daca ai minim 16 ani si dovezi solide ca te abuzeaza exista posibilitatea de emancipare daca un judecator e de acord cu tine. In cazul ala esti considerata majora de la 16 ani si nu mai trebuie sa asculi de el.

Mda, e clar. Trebuia sa te nasti acum vreo 40 de ani.
Nu aveai tupeu sa jignesti asa. Lipsă de educatie.

| Patricia6677 explică (pentru darrio2007):

Ti am raspuns in aceeasi maniera in care mi ai pus tu intrebarea aceea, nu mai am 10 ani sa imi verifice tati temele stai linistit.

Maniera in care mi-ai raspuns cam dovedeste lipsa de educatie.