Poți conduce si la 16 ani daca ai permis să fie sub 250 cnc si la mașină sub 700cp.la mașină poți da de la 17 ani testul in scris si de la 18 partea cu conduși.bafta! Sper că te-am ajutat
16 ani împliniţi pentru mopede, scutere cu o capacitate cilindrică de maximum 125 cm cubi şi maşini care pot atinge viteza maximă de 50 de kilometri/oră (categoriile AM, A1 şi B1); 18 ani pentru motociclete cu puterea maximă de 35 kW, autoturisme, autoturisme cu remorcă, microbuz sau microbuz cu remorcă (categoriile A2, B, BE, C1 şi C1E); 21 de ani pentru camion, camion cu remorcă, microbuz de transport persoane de maximum 16 locuri sau microbuz de maximum 16 locuri cu remorcă (categoriile C, CE, D1 şi D1E), precum şi triciclu cu puterea maximă a motorului de peste 15kW. 24 de ani (sau cel puţin 20 de ani şi o experienţă de cel puţin doi ani de conducere a motocicletelor mici din categoria A2) pentru motocicletă, autobuz sau autobuz cu remorcă (categoriile D şi DE).
Daca vroiai sa dai un raspuns, macar de il dadeai corect.
ai scris numai niste balarii care il baga si mai tare in ceata pe om
nu poti conduce la 16 ani sub 250 cmc ci sun 125 cmc
si la masina nu exista restrictia de cp, numai tu stii de unde ai scos-o
Conform OUG nr.195/2002 (Codul rutier), rep. in 2016, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;"
Permisele de conducere pentru motociclete sunt cele de categoria AM (moped), A1, A2 si A.
Motocicletele de peste 250 cmc se pot incadra la categoria A2 sau A, dupa caz, depinzand de caracteristicile prevazute pentru aceste categorii, citez:
"a) categoria AM: mopede;
b) categoria A1:
1. motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0, 1 kW/kg;
2. tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
d) categoria A: motociclete cu sau fără ataş şi tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW;"