Ca in cazul oricarui accident. Daca a fost raportat la politie o sa primesti o amenda si o sa ramai fara permis daca nu ai raportat si tu in 24 ore.
Lucrurile astea ar trebui sa le stie un sofer.
Nu este vorba despre mine, nu vorbesc despre mine la persoana a 3-a. Este vorba despre o prietena buna care mi-a povestit tot și mi-a cerut un sfat. M-am pus in pielea ei și m-am gândit ca poate as putea păți la fel cândva, evident ca am certat-o ca a fugit, dar circumstanțele probabil au împins-o (noapte, multe masini parcate in jur, nu a ieșit nimeni, mașina respectiva nu avea nimic, etc). Mulțumesc pentru răspuns
Avarie sau accident? Avarie este cand masina ti se strica singura, accident este cand ti-l provoaca cineva.
Ca la tine pare sa fie accident din neatentie, cand ai dat inapoi.
Da, exista riscul de a se depune plangere, daca vecinul acela stie ca a parcat langa tine si daca are vreo urma de vopsea pe masina. Oricum, l-ai lovit si i-ai facut avarie, asta reiese clar din comentariul tau " aproape fără nicio urma".
Dupa cum stii "aproape" nu este "fara nici o urma", deci, esti pasibila de plata, reparandu-i omului masina.
Ca legile lui Murphy sa functioneze, un vecin cu siguranta te-a vazut si si-a notat numarul atu de masina, sau cineva te-a inregistrat cu telefonul.
Daca esti femeie cinstita, mergi la omul ala si iti recunoasteti vina, ca risti sa vina cu dovada, sau cu martorul si sa platesti cat nu face.
Nu ramai fără permis și nici nu faci pușcărie, ii dai asigurarea, faceți amiabila, chiar dacă se duce la poliție și polițaiul va recomanda sa faceți amiabila, e mult mai simplu și toată lumea e mulțumită.
Nu se întâmplă nimic, stai calm. E prea puțin pentru ca cineva să se deranjeze să se ducă la poliție. Și chiar dacă ar face-o, nicicun polițist nu se deranjează cu adevărat să facă ceva pentru că i-a zgâriat cineva unuia puțin mașina. Îmi las și eu mașina în parcare, am pățit și eu, n-am făcut nicio anchetă federală. E aiurea, nu e corect, dar asta-i viața. Încearcă să fii mai atent pe viitor și în cazul în care se întâmplă ceva mai grav, așteaptă acolo până vine cineva sau lasă un numar de telefon în parbriz.
Și ce să-i mai dea pe lângă asigurare? Nu e prea puțin? Nu i-o dă și pe maică-sa? Citește acolo, a zis că mașinile nu aveau nimic, cel mai probabil doar a atins-o puțin, cel mult a zgâriat-o puțin pe bara din față sau spate. Auzi asigurare.
Citeste tu cu atentie, omu a zis in cazul in care ala se prezinta la politie( 48h) si reclama, trebuie sa ii dea asigurarea.