| DennK a întrebat:

Întrebare scurta. Dacă in momentul efectuării unei manevre de întoarcere a unui autovehicul, s-a produs o avarie minora, care s-a soldat aproape fără nicio urma pentru ambele autovehicule, exista riscul de a fi depusă plângere împotriva persoanei care a produs avaria in zilele ce urmeaza? Dacă da, care ar fi pedeapsa in cazul in care s-ar afla cine este autorul? Menționez ca in zona nu au fost camere de filmat nici trecători.
Mulțumesc

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca in cazul oricarui accident. Daca a fost raportat la politie o sa primesti o amenda si o sa ramai fara permis daca nu ai raportat si tu in 24 ore.

Lucrurile astea ar trebui sa le stie un sofer.

| DennK explică (pentru Goete):

Nu este vorba despre mine, nu vorbesc despre mine la persoana a 3-a. Este vorba despre o prietena buna care mi-a povestit tot și mi-a cerut un sfat. M-am pus in pielea ei și m-am gândit ca poate as putea păți la fel cândva, evident ca am certat-o ca a fugit, dar circumstanțele probabil au împins-o (noapte, multe masini parcate in jur, nu a ieșit nimeni, mașina respectiva nu avea nimic, etc). Mulțumesc pentru răspuns

| Violleta2022 a răspuns:

Avarie sau accident? Avarie este cand masina ti se strica singura, accident este cand ti-l provoaca cineva.
Ca la tine pare sa fie accident din neatentie, cand ai dat inapoi.
Da, exista riscul de a se depune plangere, daca vecinul acela stie ca a parcat langa tine si daca are vreo urma de vopsea pe masina. Oricum, l-ai lovit si i-ai facut avarie, asta reiese clar din comentariul tau " aproape fără nicio urma".
Dupa cum stii "aproape" nu este "fara nici o urma", deci, esti pasibila de plata, reparandu-i omului masina.
Ca legile lui Murphy sa functioneze, un vecin cu siguranta te-a vazut si si-a notat numarul atu de masina, sau cineva te-a inregistrat cu telefonul.
Daca esti femeie cinstita, mergi la omul ala si iti recunoasteti vina, ca risti sa vina cu dovada, sau cu martorul si sa platesti cat nu face.

| AlexandruSEV a răspuns:

Nu ramai fără permis și nici nu faci pușcărie, ii dai asigurarea, faceți amiabila, chiar dacă se duce la poliție și polițaiul va recomanda sa faceți amiabila, e mult mai simplu și toată lumea e mulțumită.

| LoveSleep a răspuns:

Nu se întâmplă nimic, stai calm. E prea puțin pentru ca cineva să se deranjeze să se ducă la poliție. Și chiar dacă ar face-o, nicicun polițist nu se deranjează cu adevărat să facă ceva pentru că i-a zgâriat cineva unuia puțin mașina. Îmi las și eu mașina în parcare, am pățit și eu, n-am făcut nicio anchetă federală. E aiurea, nu e corect, dar asta-i viața. Încearcă să fii mai atent pe viitor și în cazul în care se întâmplă ceva mai grav, așteaptă acolo până vine cineva sau lasă un numar de telefon în parbriz.

| LoveSleep a răspuns (pentru AlexandruSEV):

Și ce să-i mai dea pe lângă asigurare? Nu e prea puțin? Nu i-o dă și pe maică-sa? Citește acolo, a zis că mașinile nu aveau nimic, cel mai probabil doar a atins-o puțin, cel mult a zgâriat-o puțin pe bara din față sau spate. Auzi asigurare.

| AlexandruSEV a răspuns (pentru LoveSleep):

Citeste tu cu atentie, omu a zis in cazul in care ala se prezinta la politie( 48h) si reclama, trebuie sa ii dea asigurarea.

Răspuns utilizator avertizat