Pur si simplu nu te mai duci. Posibil sa nu te plateasca daca nu mai mergi nici pe cele 3 zile lucrate, insa nu are cum sa existe un preaviz dupa 3 zile de munca, decat daca ai semnat un contract pe perioada determinata.
La serviciu nu esti obligat sa te duci cand i se scoala sefului. te duci cand iti aduci aminte si ce e mai important - in ziua de salariu. atat.
Bună, am semnat un contract pana în decembrie. ieri a fost ultima zi de proba. Dacă nu mă duc intru în preaviz? (Ținând cont de contract). Dacă intru și nu mă duc deloc pana la terminarea lui mă afectează cu ceva?
Daca ai semnat un contract pe o perioada determinata inseamna ca va trebui sa stai in preaviz. Daca nu te vei mai duce, nu te vor mai plati si iti vor desface contractul de munca pe baza disciplinara, iar asta iti poate create dezavantaje la viitoarele angajari. Te sfatuiesc sa mergi in preaviz pentru ca asa este normal daca vrei sa impui repect pe unde mergi, in sensul ca daca ti-ai luat un anagajament, respecta-l. Alfel risti sa nu fi luat in serios pe viitor si sa nu se puna baza pe tine in orice ai vrea sa intreprinzi.
Depui demisia printr-o notificare scrisa, direct la secretariat sau o trimiti prin posta cu confirmare de primire si nu mai trebuie sa mergi.
Conform Codului muncii, rep. in 2011, citez:
"ART.31. (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia."
Wehrmacht întreabă: