| annamariahgbl a întrebat:

Buna,membri ai TPU! Sunt despărțită de fostul iubit, cu care am și o fetita. Nu am fost cununați. Când ne-am despărțit, fetita avea 9-10 luni. În prezent, ea are 2 ani și 3 luni. Imediat după ce ne-am despărțit, el a plecat în străinătate. Pana în momentul de față, nu a plătit pensie alimentara și nu a căutat o,nici nu s-a interesat de ea. Actualul meu soț, vrea sa o înfieze. A luat legătura cu tatăl ei,care este de acord sa semneze sa poată lua fata pe numele lui. Doar ca de mai bine de jumătate de an,ne tot duce cu zăhărelul, ba ca vine în tara în concediu, ba ca nu mai vine, ba ca nu știe când. Mi se pare ca trage de timp și fuge chiar de orice fel de responsabilitate,el fiind oricum un bărbat foarte comod și nepăsător de orice,iresponsabil în orice privința. Nu știu ce sa fac și ce cale sa mai apuc,pentru ca nu mi da un răspuns în ceea ce privește copilul. Vreau un sfat, o idee, ce as putea face în asa situație.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand ar trebui sa discuti cu el si sa-i spui ca, daca nu este de acord, o sa-i ceri contributia la intretinerea minorei, de pana la 1/3 din venitul net.
Daca nu vrea poti sa-l dai in judecata si vei castiga si daca nu plateste poti sa-i faci plangere penala si va fi condamnat penal.
Poti sa-i spui toate acestea si cred ca dupa aceea se va grabi sa fie de acord adoptia.

| Arsenieboc a răspuns:

Să te iubești cu actualul cum ști mai bine și cum îți place mai mult, și să creșteți frumos minunea dată de Dumnezeu pe acest pământ, Eventual sa ii aduceți sora, frate...Dar totul cununați in fața lui Dumnezeu.