| imiplacecola a întrebat:

Buna. Pentru context, am 18 ani, eleva, nu sunt salariata, sunt asigurata (cred ca e cam tot ce e relevant). Din cate am inteles ar exista o lege conform careia orice serviciu medical stomatologic (realizat de medici ce au contract cu Casa de sanatate) ar trebui sa fie gratuit, corect? Poate cineva va rog sa-mi spuna daca este corecta informatia si ce ar trebui sa fac mai exact dupa?

5 răspunsuri:
| AndreeaVisan a răspuns:

Buna!
poti merge la Facultatea de Stomatologie Carol Davila" din București. Adresa: Strada Dionisie Lupu nr. 37, Sector 2... te pot ajuta acolo cu interventi rapide din cate cunosc eu...
Numai ca timpul de asteptare este foarte mare dar merita la ce preturii sunt la cabinetele private, o zi minunata iti doresc

| Whitte a răspuns:

Nu chiar orice serviciu, dar majoritatea. Nu iti vor pune gratuit fatete, de exemplu.
Dar iar e adevarat ca stomatologii recurg la tot felul de pretexte ca sa te puna sa platesti. Daca nu e urgenta, fa-ti programare pe cand declara ca au ei fonduri.
Sau poti face cum se zice mai sus. In orice oras care are o facultate de stomatologie, studentii lucreaza gratuit sub indrumarea profesorilor lor. Pentru ei e practica, pentru tine o solutie.

| Robert2526 a răspuns:

Teoretic da...practic decontarea pentru stomatologie nu acopera nici macar pretul materialelor, motiv pentru care nu o sa gasesti cabinete in contract cu casa de asigurari. Din pacate, daca vrei servicii stomatologice o sa fie nevoie sa platesti pentru ele.

| Cipi1212 a răspuns:

Medicul care are contract cu Casa de sănătate ar trebui să ofere servicii medicale gratuite.

| MrTech1HD a răspuns:

Da, este adevărat. Când aveam 18 ani am fost și eu la un dentist care avea contract cu casa de sănătate. Trebuie sa găsești medicul și atâta tot, el se ocupa de restul. Tu nu trebuie sa faci nimic