Deocamdata nu a fost emis si publicat in M.Of. ordinul de ministru prin care sa fie aprobata metodologia-cadru de acordare a burselor in invatamantul preuniversitar incepand cu anul scolar 2023-2024. Se pare ca o sa fie publicat in M.Of. saptamana viitoare si atunci vei afla criteriile de acordare pentru toate bursele, inclusiv cea de merit.
Si acestea nu se adopta de Parlament ci se aproba prin ordin al Ministrului Educatiei.
Un liceu su o facultate nu o faci pentru a primii o bursă, faci liceu sau facultate pentru tine pentru a avea tu un nivel ridicat de pregatire studii superioare bursa daca meriti o primesti de la scoala daca nu nu, sunt putini cei carora scoala le acordă bani burse de merit, asa ca axeaza te pe invațatura numai fi cu ochii după bani si vantaje ca degeaba le cauti.
Am intrebat pentru cultura mea generala și nu, nu sunt cu ochi după bani, întrebarea mea nu duce cu gândul la asta!
Dar poți să-mi răspunzi la întrebarea inițială? Da sau nu?
Nu stiu, scoala da aceste burse si tu ar trebui sa intrebi la secretariatul scolii liceului unde esti elev/ă