| GSebastian a întrebat:

Bună. Se poate să îmi schimb numele și prenumele la ceva ales de mine? Doresc sa fac asta deoarece vreau să mă detașez de familia mea și vreau să încep o viață nouă de la zero.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca esti major se pot schimba, dar numai pentru motive intemeiate si ca vrei tu nu este un motiv intemeiat.
Schimbarea numelui/prenumelui se poate face pe trei căi: prin căsătorie, pe cale judecătorească, printr-o cerere depusă la judecătoria de domiciliu sau pe cale administrativă conform art.41^1 si urm. din L.119/1996, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare, pentru motivele şi cu procedura prevăzută de acest act normativ.

| darrio2007 a răspuns:

Asta nu se face asa de usor. Se face doar in anumite conditii. Daca vrei sa te detasezi de familie, ia-ti valiza si pleaca.
Asta daca te poti intretine singur.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se poate îm condiții restrictive determinate de conținutul legii. Motivul tău nu va fi admis.

| mi25 a răspuns:

Vointa ai, dar daca iti da voie legea te-ai intrebat? Citeste legea, sa vezi care sunt cazurile in care se aproba schimbarea acestora. Daca ar fi atat de usor, toti infractorii si-ar schimba numele.