| TodircanOana a întrebat:

Buna seara, am 17 ani si as vrea sa plec in Germania dupa iubitul meu, iar tatal meu nu este de acord sa mi dea procura. As putea sa fac cumva sa plec fara a semna tatal meu doar cu semnatura mamei? Mai am 8 luni si fac 18 ani.

7 răspunsuri:
| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Unde l-ai cunoscut pe băiatul ăla? Și de când îl ști de vrei săte duci după el? Câți ani are?

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Nu face nimic fără sa știe părinți tăi ești minoră bine ar face sa nu te lase sa pleci după el cine știe ce pedofilul este și ăla sigur.

| Hyperion7 a răspuns:

Draga mea,mai bine nu pleci nicăieri, daca el este dispus să păstrați relația până va veni acesta în tara,de bine,daca nu,mai bine.
Nu îți da mâinile pe foc pentru nimeni și nimic! Daca tipul era unul ok,venea și discuta cu părinții tăi în ceea ce privește chestia asta,însă tind sa cred că ceva nu e ok la mijloc.
Și decât să ajungi traficanta pe te miri unde,mai bine îți vezi de drum și asta este.
Știu că pare ușor de spus și greu de făcut,însă decât să ajungi precum Alexandra, fata dispărută din Caracal, mai bine stai liniștită și îți cauți pe cineva apropiat de vârstă și mai aproape de tine.
Momentan știu că nu mai gândești foarte rațional și îți dorești să faci orice pentru a fi cu el, însă nu merita! Crede-mă! Iubirea vine și pleacă! Și până la urmă de unde ai tu certitudinea că el chiar te iubește, poate te vrea doar sa te prindă în capcana.Adica din moment ce nu a discutat cu ai tai, repet, sigur e ceva putred.
Ca să îți răspund la întrebare, legal nu este posibil acest lucru!

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns (pentru Hyperion7):

Uite așa ajungă copii ăștia pe mâna la traficanți și proxeneți mai vor și procură jale...

| dullcat a răspuns:

Nu, trebuie sa mai astepti 8 luni.Liceul l-ai terminat?

| StoicAnalysis a răspuns:

Tu esti constienta ca sunt foarte multi proxeneti ce folosesc metoda grooming nu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De regula nu se poate.
Ca exceptie se poate daca mama ta obtine o hotarare judecatoreasca, conform L.248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu md. si compl. ulterioare, citez:
ART. 30
  (1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate, cărţi de identitate simple sau cărţi electronice de identitate şi care călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau că exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă şi irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013;"
Si nu cred ca mama ta ar intenta un asemenea proces.
Mai mult, procesul ar putea dura peste 1 an si tu vei fi implinit deja 18 ani si nu vei mai avea nevoie de declaratia parintilor.