| Iuliaiulia1993 a întrebat:

Bună seara.
Am fetiță la un centru terapie Aba.
Din anumite motive doresc să încetez contractul cu dânșii.
Mentionez ca, contractul este pe, perioadă nedeterminată însă.
Doamna de la centru mă obliga sa plătesc luna următoare în totalitate.
Pe contract scrie următoarele:
Rezilierea contractului se face numai motivat dupa terminarea perioadei acestuia, partea ce dorește acest lucru sa anunțe in scris cu cel puțin 30 zile înainte termen în care trebuie să se respecte obligațiile asumate.
Eu vă întreb : care perioadă trebuie terminată din moment ce contractul este pe o perioadă nedeterminată?

7 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Ideea este ca trebuie sa anunti cu treizeci de zile inainte si sa achiti aceste ultime zile.
Poti sa te retragi pur si simplu, insa exista riscul sa te dea in judecata pentru recuperarea prejudiciului.
Multa sanatate ❤️

| Iuliaiulia1993 explică (pentru ioana748):

Da era de înțeles să fiu dată în judecată dacă beneficia copilul de terapie fără să plătesc însă așa ceva e strigător la cer.

| ioana748 a răspuns (pentru Iuliaiulia1993):

Da,ma rog, cica ar trebui sa anunti inainte sa te retragi.
Este strigător la cer pentru ca este o conjunctura in care nu ar trebui sa existe presiune si fiecare sa se poata retrage cand doreste, nu sa fortezi un copil treizeci de zile sa participe la vreun program. Tinand cont ca nu ai cum prevede ce se poate intampla pe parcurs si manifestarea copilului.
Sunt de acord cu tine, dar trebuia discutat inainte, eventual făcute modificări in acel contract.
Faci cum consideri, poti sa nu mai platesti, dar stii ca exista posibilitatea sa te streseze cu aberații.

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sa-i anunti cu 30 de zile in scris, ca doresti sa termini contractul cu ei si evidnet ca vei platii acele 30 de zile, pana inceteaza contractul.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

E foarte buna intrebarea ta: "care perioadă?". Asta iti spune ca acel contract a fost intocmit abuziv.
Totusi, anuntarea retragerii cu 30 de zile inainte este standard in contractele educationale.
Poti pleca oricand doresti, dar va trebui sa platesti acele 30 de zile.
Tu da-le preaviz de 30 de zile si daca iti fac probleme, ia legatura cu un avocat.
Nu te enerva ca nu te ajuta cu nimic. Ramai calma pentru puiul tau.

| Iuliaiulia1993 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am încercat să le spun de acum două săptămâni ca doresc o pauză și nu m-au înțeles … printre multe alte lucruri care m-au deranjat
Și acum mi au trimis o foaie să semnez precum ca doresc încetarea colaborării și să plătesc luna următoare

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Iuliaiulia1993):

Preavizul se da intotdeauna in scris.
"doresc încetarea colaborării și să plătesc luna următoare"
Ok, semneaza, dar citeste cu atentie ce semnezi.
Tu platesti iar copilul va frecventa cursurile lor inca o luna.