Daca nu dai de ea, sau daca dai si nu vrea sa divorteze, singura varianta e cea prezentata de avocat. Costa ceva si e de durata.
Cel mai simplu ar fi sa o gasesti, sa o convingi sa fie de acord sa divorteze si daca nu aveti copii minori in 30 de zile se rezolva prin notariat, fara proces, termene si cu cheltuieli relativ mici.
Altfel, vrei nu vrei, devine coproprietar in cota de 50% la casa pe care o cumperi.
Ulterior se poate, teoretic, prin proces sa demostrezi ca ea n-a contribuit cu nimic, ca era plecata demult, ca ai platit doar din banii tai casa, etc, dar e de durata, costisitor si nu 100% sigur ca vei avea castig de cauza.
Esti analfabet rau. Trecand peste... tu nu ai inteles ca atat timp cat sunteti casatoriti are si ea dreptul la casa? Nu poti incalca legea doamneeee
Tu se pare ca nu ai inteles nimic!
Legal este ca, orice act de propietate facut pe perioada casatoriei, ii da dreptul sotiei sa ceara jumatate din propietate.
Deci, daca vrei sa faci acte de propietate pe casa aia, sotia ta va lua jumatate din casa oricum, pentru ca legea ii permite asta!
Intenteaza divort si divorteaza inainte sa faci acte pe casa, ca vine de pe unde este si iti ia si casa!
Da, ea are acest drept sa-ti ia jumatate din tot ce ai! ce nu pricepi omule?
Asta este legea din Romania, iar unde-i lege nu-i tocmeala!
Nu are cum sa incalce legea ca din start au drept amandoi la bun. Fiindca legea e in asa facuta ca daca doi soti sunt casatoriti si strang bani de casa iar un sot fuge si isi cumpara o casa singur fara sa divorteze practic isi ia teapa.
Rezolva cu divortul - se face la notar in jimatate de ora, iar apoi poti sa iti iei casa.
La partaj NU se imparte doar ce au cumparat impreuna deoarece cat timp sunt casatoriti prin acte se considera ca banii sunt la comun.
Pai e o lege de **** la noi nu vezi cum sta treaba. scarba asta care am fost eu e o panarama. se prostutueaza prin afara. o panarama. de femeie un gunoi. cine stie pa unde este ia acum. de unde s-o iau eu sa o duc la divort.cum se poate an secolu 21 o lege ca asta. pe ce probe se face partaju dac eu nu mai sunt cu ia de 10 ani. cum poate lege din Romania. sa gandeasca asa. cum poate ia sa demostreze ca a contribuit. eu nu-mi dau seama. me scarba sa mai vin an Romania. ami pare rau ca am cumparat casa an Romania. sunt de multi ani an afara. dar aici nu se poate antanpla asta. cum poate legea sa ia decizi an legatura cu niste harti. trebuie sa se demostreze niste bani pusi. la casa asta. cum poate ia sa demostreze ca a contribuit la casa mea cand eu nu mai sunt cu ia de 10 ani. ce lege este asta. o lege de ****. nu mai fac nici un act. o vand direct. si nu-mi mai trebuie Romania. legea an Romania e facuta pentru hoti si talhari. nu pentru oameni cinstiti. nu merita sa investesti an Romania. ma dau batut. si las dracu cu legile lor cu tot. o vand la numele de propietar acutual. ca anca nu am facut actele cu el. o pun an vanzare si am terminato cu tinpu pierdut si bani perduti.