| AndreeaSimonN a întrebat:

Buna seara. Am o întrebare, sper să mă puteți ajuta va rog fără comentarii răutăcioase. Eu trăiesc cu o persoana de 7 ani in casa părinților mei. De ceva timp nu mă mai înțeleg cu prietenul meu. Menționez că el a băgat bani multi in casa și când îi spun că vreau să mă despart de el spune că el nu pleacă de aici la câți bani a băgat... Ce sa fac?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti intenta o actiune in evacuare la judecatorie, dar va trebui sa-i restitui cel putin o parte din suma de bani cu care a contribuit la casa.

| AndreeaSimonN explică (pentru Ioandelasal):

Daca chem politia că pur și simplu nu ne mai putem înțelege...nu va face nimic? El nu are nici o dovadă că a băgat bani multi aici mai avem și un copil la misloc care zice că în caz de ori ce îl va lua el

| AndreeaSimonN explică (pentru Ioandelasal):

Nu știu ce să mă mai fac sunt sătulă de el...și nu știu ce naiba sa mai fac...mă gândeam într-un timp sa apelez la o asociație de mame singure și să plec cu copilul de aici

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru AndreeaSimonN):

Poti solicita un ordin de protectie, daca comite violente de orice fel impotriva ta, conform L.nr.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep.in 2020, cu md. si compl. ulterioare.
Sigur ca pentru ce a cheltuit cu imbunatatirele casei trebuie sa si aiba dovezi, altfel nu ar castiga un eventual proces.
Nu poate lua copilul fara a castiga un proces in care sa se hotarasca stabilirea domiciliului la el. De regula domiciliul minorului se stabileste la mama, exceptii sunt putine si doar daca mama nu ii poate asigura conditii minorului, ceea ce nu cred ca este cazul la tine.