anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, am o mica problema si nu reusesc sa gasesc singur o rezolvare satisfacatoare sau simpla, din acest motiv va rog sa imi dati niste sfaturi, pe cat se poate serioase. Povestea : Un personaj dubios si utilizator de droguri dintr-un bloc vecin, cu multi ani in plus fata de mine si, mai ales paranoic m-a ameninta de ceva vreme fara motiv, motiv care din punctul lui de vedere exista, imi aduce niste acuzatii pe cat de false pe atat de hilare si nefondate, probabil din cauza consumului de droguri (dar asta nici nu conteaza foarte mult), o vreme am incercat sa nu il bag in seama, crezand ca poate o sa "ii treaca" dar, de curand m-am intalnit cu el din intamplare, din nefericire mai eram cu o persoana, importanta pentru mine, pentru un motiv la fel de "interesant" (si fals desigur) ca si pana acum s-a ridicat de pe banca hotarat sa "imi de-a niste picioare in cap" si mie si persoanei care ma insotea, numai interventia prietenilor lui m-a salvat, eu nu sunt in stare sa ma apar, dupa cum am zis e mult mai in varsta ca mine. Dilema mea : Ce e de facut acum? Imi este imposibil sa ma feresc de el traind atat de aproape, sansele sa isi puna planul violet in aplicare sunt destul de ridicate, ce pot sa fac. Am la cine sa "apelez" dar rezolv ceva cu violenta? Daca apelez la politie o sa ma ajute in vreun fel? Sa nu fac nimic si sa vad ce se intampla? Chiar nu stiu ce sa fac. Orice sfat este apreciat. Multumesc!

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Poliţia n-o să facă nimic şi ştii şi tu şi ştim cu toţii prea bine.
Dacă poţi rezolva problema de unul singur, foarte bine, fă-o.
Dacă nu, apelează la părinţi.

Oricum, la poliţie n-ai de ce să te duci. Or să vină şi o să-i spună că nu-i frumos ce face şi or să plece. Şi tu rămâi cu două probleme - vrea să te caftească din motivul X pe care nu ni-l dezvălui + vrea să te caftească pentru că i-ai adus Miliţia pe cap.

Salam alekum.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este sa incerci o rezolvare amiabila. Poti apela la parinti, care sa stea de vorba cu respectivul si parintii lui, sa se lamureasca lipsa motivului pentru care te ameninta si sa te lase in pace. Doar daca nu rezolvi pe aceasta cale atunci poti apela la autoritati. Numai bine!

| MeetTheMonster a răspuns:

Daca apelezi la politie, un om ca el te baga in spital. Socializeazate si tu cu dinastia mai mari.Si nu-l lasa sa te vada ca esti moale, dar nici smecher

| AndreyCoss a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nu vad o rezolvare amiabila in acesta situatie, nu este genul de om cu care se poate discuta omeneste, cat despre parinti, poate ar fi trebuit sa precizez ca el nu are din cate stiu, eu provin dintr-o familie dezorganizata si monoparentala, mama nu e in stare de asa ceva.