| UneRencontre a întrebat:

Ar fi posibil ca Romania sa revina la monarhie? Cum se procedeaza sau cine ar trebui sa decida acest lucru?

71 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea: NU este posibil.
Revenirea la monarhie se poate face doar prin modificarea Constitutiei si aceasta o poate face Parlamentul si apoi sa fie aprobata prin referendum.

| UneRencontre explică (pentru Ioandelasal):

Scuze ignoranta mea, din ce an dateaza actuala constitutie a Romaniei? Am crescut in strainatate si din pacate stiu foarte putina istorie dar incep sa ma interesez tot mai intens de radacinile mele. Multumesc pentru raspuns

| cezar003 a răspuns (pentru UneRencontre):

Constitutia din 1991 revizuita(mici modificari) 2003

| Ioandelasal a răspuns (pentru UneRencontre):

Actuala Constitutie a Romaniei a fost adoptata in 1991 si apoi modificata si republicata in 2003.
O gasesti in multe locuri pe internet, cautand cu Constitutia Romaniei 2003. De asemenea poti vedea istoria si pe ro.wikipedia.org, aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei

| UneRencontre explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos!

| RAY a răspuns:

Nu, Ioandelasal ti a explicat cum,Romania are nevoie de o democratie solida, de oamenii patrioti care sa iubeasca Romania nu care distrug Romania in fiecare clipa, are nevoie de niste oamenii curajosi gen putin ca carcater ma refer, trebuie alta clasa politica iar romanii trebuie sa se scimbe, scimbarea pleaca de la fiecare dintre noi, scimbarea va veni in timp

| UneRencontre explică (pentru RAY):

Exact... cine stie, poate intr-o zi ne vom... "destepta" Multumesc pentru raspuns

| RAY a răspuns (pentru UneRencontre):

Speranta sta in cei plecati care pot asimila o gandire diferita

Da, dar poate ca ne imaginam o realitate ideala in care poti transforma o tara... mie imi pare rau ca am plecat din tara mea, nu am putut alege fiind decizia parintilor.

In ce tara locuiesti?

Spania

Eu am fost in castellon, frumos, spaniola e o limba frumosa, o cunosc

Da, e o tara frumoasa si cu oameni deosebiti. Eu locuiesc in Madrid si chiar daca diversitatea etnica e una foarte mare in capitala, tot ma simt straina din cand in cand. E cert ca in tara nu as fi avut parte de avantajele de aici doar ca simt ca ceva imi lipseste si nu stiu exact ce e.

Eu m-am indragostit de castellon, sincer a fost the best days of my life, tu esti la scoala?

Si eu ma intorc in curand acasa, in Barcelona
Aici nu mai am nimic decat buletin si cod numeric, acolo am Nye si loc de munca decent

La Castellon in vacanta sau la munca? Depinde si de conexiunea stabilita cu persoanele din jur. Da, sunt anul 1 la facultate, doar ca am intrat un an mai tarziu.

| UneRencontre explică (pentru cezar003):

Pentru mine, tot Romania ramane ACASA sub orice pret. Acum, asta e parerea mea, la dv poate fi diferit.

| relian a răspuns:

Sa revina la monarhie de ce? tu crezi ca monarhia a facut c eva pentru tara asta? Ma refer la monarhia cu regi straini.Singuru monarh bun a fost Cuza doara ca atunci c and cineva cinsitt ia puterea si vrea sa faca ceva pentru oamenii si tara respectiva sar toti sal dea jos laughing ca asa e romanu, nu-i place so duca bine, nu-i place sa fie cinstit laughing.Ca sa raspund la ce intrebi, sistemul de guvernamant al unei tari se aproba prin vot de catre populatie.Deci cineva trebuie sa propuna ceva, apoi sa se ajunga la vot popular si dupa se stabileste daca se doreste sau nu acel sistem.La noi din pacate nu este nimeni sa propuna ceva, nici n-a fost vreodata dupa 89 un politician, ca despre ei este vorba aia sau de la aia aar trebuie sa vina astfel de propuneri sau ar mai putea veni din partea unor organizatii nu stiu care is alea ceva civice sau care or mai fi, deci nimeni na venit vreodata sa propuna ceva.Cum sa vina aia care conduc ceva in RO sa propuna sa fim toti cinstiti? Pai esti nebun laughing pai daca e pe cinste aia care au fost, care sunt acum ar fi trebuie sa plece, si cei mai multi sa intre la puscarie laughing adica cum poate un talhar sa se bage singur la puscarie zii si tu laughing

| UneRencontre explică (pentru relian):

Daca ar merge o asociatie in gurvern sa propuna aceasta modificare, s-ar lua in seama? Si dupa aceea, s-ar face referendum?

| relian a răspuns (pentru UneRencontre):

Depinde de politicieni de populatia tarii.Cum am spus in Ro poate sa mearga in parlament oricen sa propuna ca aia nu o sai bage in sama, ceara daca ar fi legal sai primeasca, aia vor depune stiu si eu cererea sau propunerea si cam asta ar fi tot.Parlamentu sau presedintele trebuie sa vina cu o idee cu o propnere sau sa propuna propunerea cuiva, s-o faca publica.In RO nu mai are rost sa te agiti lucrurile is acolo unde au fost dintotdeauna laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru UneRencontre):

"Daca ar merge o asociatie in gurvern sa propuna aceasta modificare, s-ar lua in seama?"
nu! acesta varianta nu este posibila!

Pacat sa vad ca unii vor sa renunte la ce ne este cuvenit, sa renunte la tara. Multumesc

| UneRencontre explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Multumesc pentru timpul acordat!

Ar lua in seama un fel de revolta impotriva autoritatii si considerat un act ilegal

Eu is ok locuiesc in ammerica,is si american,dara am vazut ca oamenii din tara aia,ca majoritatea vor altceva,vor talharie, vor corputie si etc.Tu crezi ca corputii au aparut asa de la ei putere? Coruptii au aparut ca cineva lea oferit ceva, oamenii romanii is corupti prin nastere, ei nu pricep si nici nu vor sa priceapa chestia asta ca nu trebuie sa dai nimci unui functinar, ca ala salariu, ca ala trebuie sa te ajute si etc.Eu iti zic ca am fost acasa la mama, am fost cu ea sa plateasca ceva imposite si acolo a dat aleia de la casa 5 lei laughing daca poti sa-ti imaginezi asa ceva.I-am zis ce faci? ca lasa ca aia o stie bla bla.Adica te stie si? pai frate ba mama tu te-ai dus sa dai bani, impozit, asa si pe linga mai dai si spaga, adica dca spaga sa poti plati imposit laughing vezi tu cam asta este gandirea romanilor a majoritatii.Deci aia care is altfel, aia care erau mai cinstiti au plecat frate, nu poti sa stai intr-un loc cu hotii daca nu esti hot.Sa fim seriosi, romanu este talhar, 99% de aia RO este acolo unde e.Nui din cauza ca nu stiu asa vrea oculta mondiala, sau din cauza americanilor laughing cum multi zic pe acolo.Pai i-am intrebat, ma ce a luat americanii din RO? Au raspuns ca nau luat ca nu mai au ce laughing asa si atunci le zic eu de ce tot tipati amricanii hotii ne-au luat neau dres? E o gandire total gresita, nu stiu probabil de mici romanii li se baga in cap tampenii.

Da, ai dreptate in ceea ce spui ca in Romania se gaseste acea mentalitate in 90%. Dar in treaba cealalta cu America. mna, mie nu mi-a prea placut tara aia niciodata. Si am auzit ca americanii s-au cam bagat peste tot si inca o fac. Parca au exploatat aur din tara

Daca vorbesti din auzite ar fi bine sa te abtii zic eu laughing ca de fapt aia e marea greseala a romanilor ei vorbesc din orice numai sa isi dea cu presupusu laughing Eu locuiesc in america de ceva ani si oameni mai buni can america eu nu am vazut.Am fost prin Italia, franta etc, cu americanii nu se compara nimeni, au alta gandire, is de pe alta planeta laughing.Sau bagat peste tot pe unde adica? Cand faci a firmatii ar fi bine sa ai si ceva dovezi sau sa spui sa stii de ce sau unde sau bagat.Ammericanii au salvat lumea asta de la 2 razboaie deci amemricanii nu altcineva.Mai tot ce apare nou in lumea asta vine de la americani laughing dara toti ii uraste laughing dara folosesc lucrurile facute inventate de ei.Sau bagat unde anume? La evrei pai is prietenii cu evrei ca aia iau chemat sai ajute.Sau bagat unde in RO? Nu cred ca s-au bagat americanii in RO mai degraba noi ne-am rugat de ani de zile sa intram in NATO.deci unde anme s-au bagat? Sau bagat in Irak dara de ce? Pt ca aia iau chemat, populatia iau chemat ca ii belea sadam pe toti, sa fim seriosi, si tu daca esti in pericol daca cineva incearca sa te bata si strigi la un amic la un prieten ala nu vine sa te ajute? Pai sare mai ales daca tu nu esti vinovat sau asa ar trebui sa iti sara in ajutor.Acum romanii dupa ce sau rugat de americani sai primeasca in NATO nu le mai plac americanii laughing. Ceau facut ammericanii in RO? Au extras aur? De unde? Aia care au extras erau Australieni sau voiau sa extraga, nicidecum americani.Americanii au venit sa scoata gaze se sist, iar romanii iau alungat pe motiv ca au venit aia sai otraveascalaughing bai sa vina taranii aia sai alunge pe aia asa ceva e de ras laughing acum se pling romanii ca nau cu ce se incalzi ca nau lemne ca lemenele le-au luat tot americanii laughing adica austriecii dara noi tot pe amemricani dam vina laughing.Ca idee unde locuiesc eu este o sonda din asta de gaze de sist este ceara linga autostrada dara nu s-a intamplat nimic rau, nu-s ape otravite, nu-s cutremure, nu-i nimic.Acum ca is cutremure cine mai e de vina? Atunci erau de vina americanii laughing ba dara popor mai tampit ca noi sincer n-am vazutAcu n-avem gaze ne imprumutam la rusi, deci cu gaze la noi in tara noi ne imprumutam uite asa numai de ciuda sa moara de oftica americanii laughing. Sincer am ajuns mai naspa ca aia din america latina, ne-au depasit pana si aia pe bune.Cum sa dai inainte cu mentalitatea asta? Adica toti extrag gaz de sist la noi nu,n-are voie, noi nu facem asa ceva ca avem de toate laughing.Pai stii vorba aia"la omu sarac nici boi nu trag"? aia suntem noi, dara boi nu trag ca nici aia nu vor, adica noi suntem saraci, dara asa vrem sa fim, nu facem nimic sa fim altfel.Aia e problema la romani.Plus de asta mereu suntem alimentati cu din astea jos straini, afara cu straini, sa punem romani sa faca sa dreaga.Pai pune frate dara sa faca ceva nu sa fure laughing la furat suntem cei mai buni, ne furam noi intre noi laughing ca nici de furat de la altii nu suntem in stare.Sunte zero sa nu zic minus la armata, la scoala, la orice, in orice domeniu suntem praf, dara pentru toate americanii is de vina.Ma vad pe unia aia mai in varsta ca unde au fost americanii dupa razboi sau dupa terminare de ce neau lasat la rusi,, sau chestii de genu asta.Pai ba frate tu ai fost cu nemtii ai fost ai luptata impotriva americanului, iai omorat oameni, etc ce voiai ala sa faca pentru tine? Aia pun papriu ca si asa cum am fost noi au incercat sa ajute dara nau tinut atunci de ei.Cam naspa dara nu-i bine deloc ce gandire au romanii si incotro mergem.E parerea mea ce am zis eu asa vad lucrurile.

Sincer mie nu mi-a placut Spania niciodata nici limba nici oamenii de acolo.Spania pfff pai daca nu era in ue era deja de mult pe copca laughing voi vorbiti de Spania pai aia is ca si romanii laughing ce sa faci frate in Spania,pai mai degraba stau in RO laughing voi vorbiti de america asa de la tv din auzite,normal ca la tv va dau aia numa ce vor ei sa auziti. dara afla ca tu care esti in Spania,deci daca america n-ar fi existat acum ai fi vorbit germana sau rusa laughing te asigur de asta, si nu ai mai fi vorbit de la calculator, ai fi fost probabil un amarat de scalav muncind zi lumina pentru altii adica pentru rusi sau germani. Vorbim aici doara sa ne aflam in treaba.Toate tarile astea Germania,Franta,Italia Spania au fost tari care au subjugat alte popoare, le-au furat totu, iau dus la pierzanie dea lungul istoriei.Asa stau lucrurile de aia aia au acum cate ceva, au pentru ca la ei in tara nu era nimeni sa stea cu frica in san ca vine migratoru sa-i dea in cap sai ia ce muncea.De aia aia aveau timp sa cerceteze cate ceva, ca aveau bani luati cu japca de la alte popoare laughing asta e Europa astea is tarile de acolo.RO a fost mereu bantuita de unu de altul,dara e si vina ei ca asa au ffost locuitorii de acolo,sau multumit numa cu ce au avut,au fost dezinteresati,nu au avut nerv cum se zice,nu au stitu sa aprecieze situatia,nau prevazut viitoru si asa mai departe si de aia asa suntem, asa e tara asta, pentru ca asa is oamenii.O tara este frumoasa sau nu pentru ca asa o fac oamenii ce locuiesc acolo.Romanii is harnici? Sa fim seriosi aia e doara lauda, doara ne laudam cam fi harnici cam fi desteptii pamantului.America eu o respect nu ca traiesc aici ci pentru ca s-a nascut din nimic, pentru ca aia nau furat de la nimeni nimic.America s-a format pe un teren GOL,gol ma refer ca pustiu,fara orase,fara bogatii, erau doara ceva triburi locale de la care Anglia, Spania si Franta au luat terenul.America na interesat pe nimeni initial,cand s-a vazut ca nau ce lua de acolo,pur si simplu din america naveai ce lua,asa ca Omenii aia au trebuie sa puna osu la treaba, au muncit pe un teren gol, pe un teren in care naveau de nici unele si unde au ajuns? Au ajuns puterea lumii laughing America e nr 1 mondial de cand a luat fiinta. Oamenii aia nau furat averi,bogatii de la nimeni ca naveau de unde, au trebuie sa munceasca pe branci, au facut lelgi care si astazi functioneaza fara modificari laughing pai frate ce om ala era atunci acum 3 sute de ani sa fac astfel de legi care is in vigoare si astazi? Cum dracu la aia mai se poate,la aia nu-i astazi? La noi la romanii vai acum is alte timpuri,de parca ar fi alti oamenii sau nu stiu cei cu gandirea asta tampita laughing Aia e america o tara aparuta din munca unor oamenii simpli,oameni simpli,care au muncit care au devenit cinstiti,care sau civilizat singuri si dupa au incercat sa civilizeze si restul lumii cam asta e america laughing o tara de pe alta planeta laughing asa de la tv nu poti vedea,nu poti simti, decat daca traiesti aici, nici in vizita daca vii nu simti.Treb sa locuiesti aici si dupa o sa realizezi care este adevaru.Initial cand ajungi aici totu ti se pare aiurea,spui nimic nu e cum trebuie,de ce? POt ca tu vii cu gandirea ta de roman de european de asiatic si dai de ceva nou,de un sistem nou de ceva ce nu pricepi si normal ca spui ca nu-i bine. Dupa vei realiza usor usor ca astia au dreptate laughing Aici nimeni nu iti baga cu forta nimic,nimeni nu te obliga la nimic,poti avea ce doresti daca muncesti,nu-ti ia nimeni cei al tau,poti sa ajungi oricine doresti,in afara de presedintele tarii,poti sa fii OM pentru ca in america oamenii sunt tratati ca oameni nu ca straini,aici nu exista cuvnatu asta strain,odata ce locuiesti aici,nu ti se pune e ticheta roman,arab sau chinez laughing aici presedintele sustine oamenii de rand,aici ala care a fost presedinte primul a dat lege ca oamenii sa aiba arme cat mai multe areme si munitie sa le asigure siguranta, impotriva oricui ar avea intentia sa atenteze la bunul lui, la libertatea lui laughing si la sfarsit spune sa se apare cu arma ceara de propriul guvern daca acesta atenteaza la libertatile lui.Arata tu undeva in lumea asta un presedinte sau un conducator care sa faca asa ceva?laughing Pai normal voua acolo la tv vi se baga pe gat numa tampenii,americanii dau cu bombe,amemricani is aia rai totu e rau doara din vina americanilor ca aia au de toate si noi n-avem laughing Da te cred ca nu-ti place o tara unde nu se da spaga,sau cel p[utin unde is eu astia nu prea stiu cei aia,ma refer la nivelul nostru al astora multi, unde politia nu se uita cine es ti si dracu te ia daca incalci legea laughing normal sa nu-ti placa o tara genu asta pentru ca tu ai gandirea ta, gandirea aia ca daca te opreste politistu tul injuri ii bagi in nevasta in familie si etc laughing iar ala tace ca bou laughing fa asa ceva in america si deja esti pe lunmea ailanta.Bine lucru asta voua nu va este pe plac,adica politia trebuie sa fie in slujba noastra zic romanii zic europenii laughing asa o fi dara politistu ala reprezinta legea pe care tu ai votato cu Da iar legea zice daca tu il enervezi,daca il injuri el o poate lua razna si daca cumva te impusca e dreptul lui pentru ca tu l-ai provocat. Poate ca pentru voi chestiile astea suna ciudat,dara daca stai si le analizezi parca suna al dracu de logic zic eu.laughing Deci ai toate atuurile sa nu-ti placa america ai dreptate,dara iti place Pania care te catalogheaza ca roman ca tigan laughing aia da logica.O tara care ceara daca tu faci o facultate tot roman vei fi privit,tot joburi naspa vei primi,asta daca nu cumva esti vreun geniu si au aia nevoie disperati de tine laughing cam asta e UE tari in care daca nu esti deal lor esti privit exact can locu de unde provii laughing oriunde te duci in Ue esti roman ceara daca tu esti acolo de mic tot roman esti, tot job la munca de jos vei face, tot dispretuit vei fi toata viata laughing Uff imi place Spania si UE la nebunie laughing poate o sa incep si eu sa urasc america.Vezi tu de la faptul ca esti roman ti se rage gandirea asta,asa esti nascut,nu esti tu de vina, dara ai in gene aceasta gandire de care nu scapi asa usor, decat daca cumva schimbi sistemu.Am vazut hotii profesionisti care au venit in america si au devenit cei mai cinstiti oameni laughing deci au schimbat sistemu care nu le mai permite lucru cel facau inainte.In Ue unde sa mergi daca tara unde mergi te priveste cu ura,te considere scalv si asa ceva,ei mai degraba iti alimenteaza deja ceea ce tu ai in cap,cam a sta face UE o balaceala de state care nu stiu sa conduca nici propria familie dapai o uniune. Daca peste noapte ar veni un trib migrator din neant Ue este la baie va ia rusii intr-o noapte parerea mea, armata UE este cam zero, caz pentru care multe tari din UE is membrii NATO.Nu ai vazut cand s-a dus Trump la ei si le-a spus ca nu mai merge treaba asa? Ca nu mai tine cu mama si copilu adica america sa plateasca mai tot si Ue sa se faca doara cas parteneri? Nai vazut ca aia s e uitau unu la altul si nici nu stiau ce i-a lovit,nu stiau nici ce se discuta acolo de fapt, ei cine stie la ce petreceri se gandeau laughing cam aia este UE adica sincer vorbind si la ora asta UE este aparata de America, de aia no ataca nimeni deocamdata.

Nu te ambala ca nu ti-am cerut opinia ta despre Spania. Si sa vedem ce o sa faci cand tovarasul tau Trumpos o sa te arunce din America ca pe un caine ca asa-s considerati toti inmigrantii din america ta frumoasa. Eu sunt romanca si ma mandresc cu asta. Invata sa scrii mai intai ca sa poti dialoga cu un roman. Nici nu am citit toata prostia care ai scris-o. Crezi ca America e in centrul Universului, nici pe departe. Tot ce au facut e sa sa-si bage nasul oriunde ca sa incurce lucrurile, nicidecum sa salveze lumea laughing ce amuzant.

Exact asta este America, este centru Universului.Trump nu da pe nimeni afara, iar daca cumva o sa-i dea pe aia ilegali va face ceva bun pentru tara asta, eu is impotriva imigrantilor ilegali.Si ca idee eu is cetatean american, deci nu ma da nimeni afara de nicaeri laughing. Referitor la ce spui tu, aia se intampla in Europa, stai balnd ca eu am fost sin Italia, sin Franta sin Germania si stiu f bine cum esti vazut.In America orice om este vazut ca OM nu esti vazut ca roman, ca arab, ca mexican sau mai stiu eu ce.Aici nici macar nai voie sa intrebi omu de unde este, ma refer la angajare sau interviu etc.Nu stiu cine ti-a dat informatiile astea dara esti total pe dinafara, sau ai retinut numai greseli, numa ce au vrut aia sa retii. Spui vrei sa inveti istorie? Pune mana pe internet, lasa Facebook si TPU, cauta si citeste instorie si afla si vei vedea ca ce am spus eu asa este.Vad multumesti oricui ca tia scris ceva, ca a comentat, probabil faci asta doara cu cine crezi tu ca iti mangaie orgoliu, ori doara cine spune ce vrei tu sa auzi laughing.Nu te mai ambala sa spui ca vrei sa stii istorie iti pierzi vremea si retii numai chestii gresite. Apropoo calculatoru asta de pe care scrii stii de cine e facut de cine este inventat? Netu asa stii, Esti fata probabil o sa iti pui silicoane stii cine lea inventat? Tot ce misca tot ce faci tu marea majoritate afla ca vine ghici de unde?laughing Te las sa retii numai adevaruri laughing

Na lasa ca inainte de calculator a fost inventat stiloul, de un roman, Petrache Poenaru ..mai important ca si silicoanele consider insulina care poate salva vieti. sti cine a descoperit-o. tot un roman, Nicolae Paulescu... si Traian Vuia a inventat primul avion, ce curios. tot un roman. ma mandresc sa fiu romanca laughing si tu poti sa te mandresti cu ce vrei.winking

Si care-i problema ca multumesc tuturor care isi dedica o portie din timp sa imi raspunda la intrebare? Cred ca si tie ti-am multumit la inceput... nu? Eu nu am nici o problema cu tine..fiecare avem dreptul de a avea propria opinie happy

Daca cauti mai bine ce este legal, nu ce spun gurile rele o sa ai surpriza sa constati ca nu Vuia a facut primul avion.Mai departe, insulina la fel nu un roman a descoperito primul, iar de povesti is satul, meritu i-a fost atribuit daca nu ma insel unor canadieni.Altceva ce ar mai fi cu stilou, nu uita ca inainte a fost pana care nu cred ca inventato un roman laughing Exact ce spuneai si tu foarte curios.Se mai intampla sa retii si ceva gresit. Daca te mandresti ca esti romanca ce cauti in Spania? Deci alta chestie curioasa laughing.Eu ma mandresc ca sunt EU si atat, meritu dea fi imi revine mie nu unei natii, nu mai stiu eu ce tari. Vorbind aici de tari RO e praf, a fost praf si o sa fie si mai praf.Eu no spun cu rautate, spun cum este neamu ala, este bine nu sa aruncam cu noroi, dara nici sa ne laudam aiurea, iar cand suntem ce suntem trebuie sa recunoastem, altfel ajungem exact unde suntem astazi.Treb sa recunostem ce valoare avem, asta e tot. Dara hai sa corectam ce ai retinut gresit.Primul avion care sa zboare a fost inventat, construit de 2 frati americanii, poti cauta si o sa vezi ca am dreptate. Daca ar fi sa luam pe Vuia am putea spune ca el a construit primul avion cu motor, care s-a ridicat singur de la sol, dara se pare ca n-a fost el primul, mi se pare, nu mai stiu sigur dara meritu ii apartine unui francez.Deci primul avion si atat, asa cum te-ai exprimat tu a fost construit de 2 americani, iar americanii astia tule mama lor laughing avionul a zburat dara nu avea un motor propriu, dara a fosot pasul catre avioanele moderne, aia au deschis usa sa zic asa catre viitor, daca aia n-ar fi zburat cun aparat mai greu ca aerul cine stie cat ar mai fi durat aceasta descoperire.E f usor pe ceva deja descoperit sa imbunatatesti, dara nu mai este meritu tau sa spui eu am inventat.Nu stiu cati ani ai si de unde te documentezi, dara iti pot da un sfat.Nu te documenta din surse romanesti ca alea mint, ori is incolplete copiate de la cine crezi? tot de la americanii tule mama lor de americani.Ce tie si cu america asta.Deci cand vrei sa te informezi fa-o pe un site american de incredere, aia nu mint.Ca idee daca citesti istoria romanilor sau a tarilor romane la americani o sa ramai surprinsa ca vei gasi mai mult decat in RO si nu chestii rele, nu chestii naspa, chestii interesante, studiate si asa mai departe de americani. Daca te interesezi vei constata ca americanii astia studiaza, merg sa descopere istoria altor state.Nu stiu cum se face dar ei au facultati de asa ceva, pentru studiul altor state.Si ce ei descopera, lauda, spun adevaru, is departe de noi nu au nici un interes sa aacunda ceva legat de RO sau mai stiu eu de ce alt stat.Scuze ca scriu mult dara nu am cum asa in 2 fraze sa spun mare lucru.
Sa te intreb ceva.Esti mandra ca esti romanca? Ok daca vine un spaniol si te intreaba da tu de unde esti cei raspunzi? Apoi daca spui is romanca si ala o sa te intrebe esti mandra ce fac romanii acolo in tara la voi? Ce fac aia care conduc RO de atata amar de vreme? Cum poti sa spui ca esti manndru cand majoritatea timpului romanii au fost praf, numai de chestii naspa sau tinut.Ca au avut cativa oameni, ca si cei aratati de tine pai pe aiai in numeri pe degetele de la o singura mana, plus ceva conducatori care la fel iti mai raman degete nenumarate.In rest o apa siun pamant.
Romanii se lauda cu aparitii solitare si asa intimplatoare de valori, pai lucru asta se intampla la orice popor, Sa te lauzi atunci cand in majoritatea timpui te afli cam pe aceiasi pozitie.Nu o mie de ani la fund, 3-4 ani la sus, apoi iar la fundu sacului.Na contestat nimeni ca pprintre romani n-ar fi si oameni buni, dara pana sa ajungi sa spui ca esti mandru e drum lung.

| minrest a răspuns:

Daca populatia ar vrea monarhie, ar fi simplu. Dar foarte putini vor, deci practic nu va fi niciodata.

| UneRencontre explică (pentru minrest):

Da, asa se pare. Multumesc

| oprescudorin11 a răspuns:

In opinia mea, trebuie schimbata constitutia Romaniei! Oricum are ambiguitati intolerabile, caci e facuta de pro-comunisti!
Dreptul la proprietate 'ocrotit' si nu garantat, multe alte mizerii! Este greu, si eu as vrea. Calea ar fi Referendumul, iarasi o procedura Complicata, si care poate sau nu sa fie aplicata!
Apoi : ciner sa fie REGE!?
Al; ta latura ca ultimii doi din istoriwe?
Nu merge! Ca unrege trebuie sa moara pentru Poporul LUI! Nu ca jegurile antecedente, fugind!
Nu sunt sanse! Trebuie un Popor atat de Disperat, atat de Motivat, care sa poata face Miscarea asta! Nu vad aici asa ceva!
Apoi se mai poate politic ca la fixarea lui Carol I
Asa vad eu lucrurile!
Azi pare greu, foarte greu, mai ales dupa mizeria dinainte, cand Monarhia a fost compromisa fara salvare de un jeg skorpionik, la chinezi sunt denumiti PORCI! Cred ca ei sunt mai sinceri!

| cezar003 a răspuns:

Si cine ar fi rege? autoproclamatul Dragnea ca sef al partidului majoritar?
sau sa trimita europenii un rege ca in trecut

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru cezar003):

Mai inceacra; poate afli si procentul romanilor care isi doresc revenirea la monarhie, sau poate deslusesti sondajele despre acesta absurditate

La ce absurditate va referiti mai exact?

LA ABSURDITATEA UNUI REFERENDUM, privitor la revenirea la un stat monarhic.
Sondajele de pana acum pun in evidenta faptul ca : aproximativ 8% dintre romani ar opta pentru trecarea/revenirea la monarhie.
Chiar si in anii '90 : procentul de monarhisti nu a depasit maximul de 12%

Multumesc pentru clarificare. Poate procentul e asa mic cauza fiin ca nu mai exista un rege patriot si pe interesul poporului.

| cezar003 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Problema este ca majoritatea Romaniei este pasiva si incantata de actuala guvernare, nici umbra de tristete din pacate, asa ca vorbim despre niste eventuale vise sau ipoteze care eventual ar putea modifica ceva in viitorul acestei tari...dar visele sunt vise, sa ne vedem mai bine de ale noastre

Ai motive serioase de a considera monarhia o optiune, indiferent pentru care tara? poti numi 3 state monarhice si 3 republici din europa cu cel mai inalt nivel de trai, ce civilizatie si nivel economic?
poti da un raspuns rational si de bunsimt: pentru ce Germania, Italia, ori Franta nu sunt monarhii? Sa-ti vad raspunsul pertinent!

Mai studiaza, mai intreaba, mai vorbeste in mod direct cu oamenii! da oamenilor acele argumente care pot crea in mintea lor dorinta de schimbare! Da oamenilor argumente despre binele, sau raul fiacarui tip de organizare statala. Ai incercat macar cu 1000 (una mie oameni) sa-ai faci sa inteleaga pentru ce este bine, sau rau o eventuala schimbare?

Nu era vorba neaparat de monarhie. As fi multumita si cu o republica demna, dar pentru asta tot noi: poporul trebuie sa ne luptam sa obtinem ceea ce ne dorim. Nu sa spunem ca "asa e la noi la romani".

"acum 2 ore | UneRencontre a întrebat:
Buna seara! Ar fi posibil ca Romania sa revina la monarhie? Cum se procedeaza sau cine ar trebui sa decida acest lucru?"
Nu era vorba neaparat de monarhie. As fi multumita si cu o republica demna, dar pentru asta tot noi: poporul trebuie sa ne luptam sa obtinem ceea ce ne dorim. Nu sa spunem ca "asa e la noi la romani". "
? ce spuneai? varza cu ciolan afumat!?winking laughing tongue

Tocmai pentru a crea acea dorinta in mintea oamenilor as avea nevoie de mai multa experienta si profunzime in lumea "politica" si un mare ajutor despre istorie. Din asta, incep schimbarea intru mine mai intai si dupa aceea o sa incerc ca persoanele sa se intrebe despre anuminte lucruri, sa le dau de gandit nu sa le impun nici un gand. Sper ca ma indrept spre drumul cel bun!

| cezar003 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Am incercat, locuiesc pe strada MARTIR Vasile Balmus Timisoara
Vocea celui care striga in pustiu. de 28 de ani umblu in jurul umbrei mele si astept sa fiu tratat ca un cetatean occidental, nici vorba de izbanda Eu mi-am facut datoria fata de patrie si in armata si peste tot si nu vreau nimic in schimb decat sa ma lase in pace sa traiesc omeneste.Ca nu sunt sclavul nimanui!

Stiu ce simti. Multora dintre noi ne este data, in multe privinte, resemnarea. sad

laughing am vrut sa aflu doar daca e posibil sa se restabileasca monarhia, nu ca vreau sa se intample lucrul acesta... poate cu un rege adevarat da, dar nu cred ca mai existawinking

Cu 35-40 de ani in urma... mai puteam fi imbarligat de securistii lui ceasca; dar argumentatiile pe dupa cortina, dovedesc de cele mai multe ori "intentiile" asazisilor curiosi! laughing laughing laughing chiar nu sesizezi absurdul: "laughing am vrut sa aflu doar daca e posibil sa se restabileasca monarhia, nu ca vreau sa se intample lucrul acesta... poate cu un rege adevarat da, dar nu cred ca mai exista winking"?

| leapșa a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Norvegia, Suedia, Olanda, Regatul Unit (Canada, Anglia, Scotia, Noua Zeelanda, Australia) si mai e Japonia etc.
Sa mai enumar?
In Italia s-au cam stricat treburile, in sud domina mafia.
Si in Franta cam incepe sa erodeze, insa Germania e cam cea mai buna.
Dar fa o comparatie intre tarile enumerate mai sus si intre cele enumerate de tine.

| UneRencontre explică (pentru leapșa):

(Y) Multumesc pentru raspuns big grin

| Adiq a răspuns:

Nu cred ca-i posibil.

| KlArt a răspuns:

Mergem înainte, niciodată înapoi! Regele Mihai a fost un om excepțional. Dar aici vorbim de România. Monarhie, comunism, democrație... Degeaba! Noi avem stilul nostru, deocamdată nedefinit!

| UneRencontre explică (pentru KlArt):

Exact, mergem inainte. Deocamdata suntem o societate imatura, asa e. Multumesc pentru participare!

| Sima_Rares_2000 a răspuns:

Ar fi posibil daca presedintele vrea acest lucru, daca si el doreste la fel...cred ca daca s-ar infaptui acest lucru, n-ar fi asa de rau ca si acum...

| cezar003 a răspuns (pentru Sima_Rares_2000):

Presedintele automat ar fi mazilit prin simpla trecere de la regm republican la monarhie constitutionala iar tara va ramane cu o tava intinsa si un palat gol, dar sa nu uitam ca PSD-ul va avea desigur intaietate si banuiesc ca nu actualul premier tocmai disponibilizat

De ce ar fi mazilit presedintele automat? Exista monarhie constitutionala cu presedinte. nu?

Se numeste monarh adica rege, presedintele si-l va desemna el ca un patron managerul desigur, dar avand in vedere ca Dl Dragnea il considera dusman pe actualul presedinte, m-as indoi sa-i lase macar o functie de portar

Nu cred ca am inteles corect, puteti sa imi explicati sub alta forma ce vreti sa ziceti cand spuneti "presedintele si-l va desemna el ca un patron managerul desigur". Multumesc

Ma refeream ca Dl Dragnea de moment detine toata autoritatea in tara asta, iar pe actualul presedinte il va elimina
In ipotetica idee ca Romania s-ar intoarce la monarhie

Ce functie ocupa Dl Dragnea momentan?

Presedinte al PSD, partidul guvernant actual

Momentan: Dragnea este Presedinte al Camerei Deputatilor

De vacaciones a mi hermana

Multumesc si pentru acest raspuns

Da, dupa cum ziceati, Spania e o tara frumoasa cu o limba la fel de frumoasa. dar totusi Romania cel putin mi se pare dublu de frumoasa. oamenii, hmm. gasesti orice ca oriunde. In vacanta e frumos oriunde dar strain printre straini, te saturi

Tienes razon

| minrest a răspuns (pentru UneRencontre):

Nu exista. Republicile au presedinte, monarhiile rege.