| UneRencontre a întrebat:

Ar fi posibil ca Romania sa revina la monarhie? Cum se procedeaza sau cine ar trebui sa decida acest lucru?

71 răspunsuri:
| Sima_Rares_2000 a răspuns:

Ar fi posibil daca presedintele vrea acest lucru, daca si el doreste la fel...cred ca daca s-ar infaptui acest lucru, n-ar fi asa de rau ca si acum...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea: NU este posibil.
Revenirea la monarhie se poate face doar prin modificarea Constitutiei si aceasta o poate face Parlamentul si apoi sa fie aprobata prin referendum.

| RAY a răspuns:

Nu, Ioandelasal ti a explicat cum,Romania are nevoie de o democratie solida, de oamenii patrioti care sa iubeasca Romania nu care distrug Romania in fiecare clipa, are nevoie de niste oamenii curajosi gen putin ca carcater ma refer, trebuie alta clasa politica iar romanii trebuie sa se scimbe, scimbarea pleaca de la fiecare dintre noi, scimbarea va veni in timp

| cezar003 a răspuns:

Si cine ar fi rege? autoproclamatul Dragnea ca sef al partidului majoritar?
sau sa trimita europenii un rege ca in trecut

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru cezar003):

Mai inceacra; poate afli si procentul romanilor care isi doresc revenirea la monarhie, sau poate deslusesti sondajele despre acesta absurditate

| UneRencontre explică (pentru Ioandelasal):

Scuze ignoranta mea, din ce an dateaza actuala constitutie a Romaniei? Am crescut in strainatate si din pacate stiu foarte putina istorie dar incep sa ma interesez tot mai intens de radacinile mele. Multumesc pentru raspuns

| UneRencontre explică (pentru RAY):

Exact... cine stie, poate intr-o zi ne vom... "destepta" Multumesc pentru raspuns

| cezar003 a răspuns (pentru Sima_Rares_2000):

Presedintele automat ar fi mazilit prin simpla trecere de la regm republican la monarhie constitutionala iar tara va ramane cu o tava intinsa si un palat gol, dar sa nu uitam ca PSD-ul va avea desigur intaietate si banuiesc ca nu actualul premier tocmai disponibilizat

| UneRencontre explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

La ce absurditate va referiti mai exact?

| RAY a răspuns (pentru UneRencontre):

Speranta sta in cei plecati care pot asimila o gandire diferita

| relian a răspuns:

Sa revina la monarhie de ce? tu crezi ca monarhia a facut c eva pentru tara asta? Ma refer la monarhia cu regi straini.Singuru monarh bun a fost Cuza doara ca atunci c and cineva cinsitt ia puterea si vrea sa faca ceva pentru oamenii si tara respectiva sar toti sal dea jos laughing ca asa e romanu, nu-i place so duca bine, nu-i place sa fie cinstit laughing.Ca sa raspund la ce intrebi, sistemul de guvernamant al unei tari se aproba prin vot de catre populatie.Deci cineva trebuie sa propuna ceva, apoi sa se ajunga la vot popular si dupa se stabileste daca se doreste sau nu acel sistem.La noi din pacate nu este nimeni sa propuna ceva, nici n-a fost vreodata dupa 89 un politician, ca despre ei este vorba aia sau de la aia aar trebuie sa vina astfel de propuneri sau ar mai putea veni din partea unor organizatii nu stiu care is alea ceva civice sau care or mai fi, deci nimeni na venit vreodata sa propuna ceva.Cum sa vina aia care conduc ceva in RO sa propuna sa fim toti cinstiti? Pai esti nebun laughing pai daca e pe cinste aia care au fost, care sunt acum ar fi trebuie sa plece, si cei mai multi sa intre la puscarie laughing adica cum poate un talhar sa se bage singur la puscarie zii si tu laughing

| cezar003 a răspuns (pentru UneRencontre):

Constitutia din 1991 revizuita(mici modificari) 2003

| UneRencontre explică (pentru cezar003):

De ce ar fi mazilit presedintele automat? Exista monarhie constitutionala cu presedinte. nu?

Da, dar poate ca ne imaginam o realitate ideala in care poti transforma o tara... mie imi pare rau ca am plecat din tara mea, nu am putut alege fiind decizia parintilor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru UneRencontre):

Actuala Constitutie a Romaniei a fost adoptata in 1991 si apoi modificata si republicata in 2003.
O gasesti in multe locuri pe internet, cautand cu Constitutia Romaniei 2003. De asemenea poti vedea istoria si pe ro.wikipedia.org, aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei

In ce tara locuiesti?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru UneRencontre):

LA ABSURDITATEA UNUI REFERENDUM, privitor la revenirea la un stat monarhic.
Sondajele de pana acum pun in evidenta faptul ca : aproximativ 8% dintre romani ar opta pentru trecarea/revenirea la monarhie.
Chiar si in anii '90 : procentul de monarhisti nu a depasit maximul de 12%

Se numeste monarh adica rege, presedintele si-l va desemna el ca un patron managerul desigur, dar avand in vedere ca Dl Dragnea il considera dusman pe actualul presedinte, m-as indoi sa-i lase macar o functie de portar

| UneRencontre explică (pentru relian):

Daca ar merge o asociatie in gurvern sa propuna aceasta modificare, s-ar lua in seama? Si dupa aceea, s-ar face referendum?

| UneRencontre explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos!

Spania

| UneRencontre explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Multumesc pentru clarificare. Poate procentul e asa mic cauza fiin ca nu mai exista un rege patriot si pe interesul poporului.

Eu am fost in castellon, frumos, spaniola e o limba frumosa, o cunosc

| UneRencontre explică (pentru cezar003):

Nu cred ca am inteles corect, puteti sa imi explicati sub alta forma ce vreti sa ziceti cand spuneti "presedintele si-l va desemna el ca un patron managerul desigur". Multumesc

| relian a răspuns (pentru UneRencontre):

Depinde de politicieni de populatia tarii.Cum am spus in Ro poate sa mearga in parlament oricen sa propuna ca aia nu o sai bage in sama, ceara daca ar fi legal sai primeasca, aia vor depune stiu si eu cererea sau propunerea si cam asta ar fi tot.Parlamentu sau presedintele trebuie sa vina cu o idee cu o propnere sau sa propuna propunerea cuiva, s-o faca publica.In RO nu mai are rost sa te agiti lucrurile is acolo unde au fost dintotdeauna laughing

| cezar003 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Problema este ca majoritatea Romaniei este pasiva si incantata de actuala guvernare, nici umbra de tristete din pacate, asa ca vorbim despre niste eventuale vise sau ipoteze care eventual ar putea modifica ceva in viitorul acestei tari...dar visele sunt vise, sa ne vedem mai bine de ale noastre

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru UneRencontre):

"Daca ar merge o asociatie in gurvern sa propuna aceasta modificare, s-ar lua in seama?"
nu! acesta varianta nu este posibila!

Ma refeream ca Dl Dragnea de moment detine toata autoritatea in tara asta, iar pe actualul presedinte il va elimina
In ipotetica idee ca Romania s-ar intoarce la monarhie

Da, e o tara frumoasa si cu oameni deosebiti. Eu locuiesc in Madrid si chiar daca diversitatea etnica e una foarte mare in capitala, tot ma simt straina din cand in cand. E cert ca in tara nu as fi avut parte de avantajele de aici doar ca simt ca ceva imi lipseste si nu stiu exact ce e.

Eu m-am indragostit de castellon, sincer a fost the best days of my life, tu esti la scoala?