| Madalina1989 a întrebat:

As avea o intrebare... verisoara mea are varsta de 48 de ani si este divortata. are o fiica de 16 ani care este insarcinata si ar vrea sa pastreze copilul. Ele au ramas in apartamentul cumparat impreuna de verisoara mea si fostul ei sot. Avand in vedere ca mama este minora, bunica ar putea " adopta " copilasul chiar daca este divortata? ( au conditii bune sa o creasca si nu ar vrea s-o lase in spital )

6 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Cunosc pe cineva care a procedat asemanator cu diferenta ca parintii fetei erau impreuna,nu au adoptat copilul ci atunci cand l-au declarat au facut in asa fel incat au declarat ca si cand l-ar fi nascut bunica nu mama copilului impreuna cu sotul ei, deci nu a fost o adoptie cu acte si practic copilul respectiv apare ca si cand ar fi fratele mamei reale, dar ti-am zis, parintii acelei fete erau impreuna, nu stiu daca este acelasi lucru in cazul tau

| ElenaSA a răspuns:

Ar putea sa-l ia in plasament. Treaba cu declaratul nu ar fi corecta pentru copil, care va fi nedumerit cand va fi mare.

| Madalina1989 explică (pentru ElenaSA):

Nu e neaparat sa figureze in acte ca fiind sora mamei, ci asa cum bunica isi creste fiica, sa creasca si nepotica.
Nepoata in certificat unde apare numele mamei il va avea pe al mamei ei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, va putea adopta copilul, cu acordul si al tatalui copilului.
Pentru detalii sa citeasca legea adoptiei, nr.273/2004, republicata in 2012.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar daca mama este minora, beneficiza de sprijin si poate sa patsreze copilul, atata timp cat are conditii de crestere si educare, si mai ales daca parintii ori alte rude ale fetei, isi ofera sprijinul.

Este inutila orice aberatie si instigare la minciuna, in sensul ca sa minta ca altcineva ar fi nascut copilul, chiar daca legea sa spunem, ar fi fentata, copilul o sa afle si-o sa traiasca o trauma.

In fine, Protectia Copilului o sa faca o ancheta, si daca se dovedesteca bunica, ori mama fetei isi ofera tot sprijinul necesar, poate pastra copilul fata ca si mama, este normal ca un copil sa creasca alaturi de mama lui, mai ales ca are nevoie de toata dragostea din lume.

Sa-i traiasca si sa auzim numai de bine.

| Madalina1989 explică (pentru anonim_4396):

Nu vrea nimeni sa minta copilul, are dreptul sa stie cine i-a dat viata.
Situatia e urmatoarea : mama e minora, parintii ei sunt divortati, mama minorei vrea sa creasca copilul si vrea sa ia si concediu maternal, sa stea cu ea acasa 2 ani. Atunci probabil vor aparea niste probleme, cum ca copilul ar trebui sa treaca pe numele si deoarece ea ia maternalul, nu minora.