Vei plati amenda daca si cand o sa primesti procesul-verbal de contraventie, pana atunci nu trebuie s-o platesti.
Si despre amenintare? din cate stiu e grav sa ameninti un minor
Si poti dovedi ca te-a amenintat?
Amenintarea este acceasi, indiferent ca cel amenintat este minor sau major dar trebuie dovedita, altfel nu rezolvi nimic.
M-am uitat peste legea din Oradea (OTL fiind din Oradea, presupun).
Regulament transport public:
Articolul 63
(9) Controlul legitimaţiilor de călătorie se realizează de către agenţii constatatori care au
calitatea de împuterniciţi ai Primarului, desemnaţi prin dispoziţie a Primarului cu
respectarea prevederilor legale în vigoare la data efectuării controlului.
Agenţii constatatori AU DREPTUL să solicite actele de identitate, conform prevederilor
legale în vigoare.
Controlul legitimaţiilor de călătorie se efectuează în mijloacele de transport, fără a se
crea disconfort călătorilor.
Asa este in multe alte orase din Romania (daca nu in toate).
Si controlorii sunt in general nesimtiti. Dar poate daca ii inmanai cartea de identitate (conform legii), scapai fara atata cearta.
Eu am citit ca pot, dar doar in prezenta unui echipaj de politie/jandarmerie
Eu nu pricep o chestie. Esti cred cazul 10000000 care se plange de asa ceva... dar unul dintre cei care au fost in situatia ta nu si au asumat faptul ca au mers fara bilet.
Daca toti faceti o manareala si vreti sa fentati sistemul, de ce dracu mai faceti atat scandal cand sunteti prinsi?
Acum ca ai fost amenintat poti depune o plangere la politie
Stiu ca a fost o stire de genul, care zicea ca ei nu au dreptul sa te legitimeze. Doar dezinformeaza.
Oricum, e logic. Cum sa stie cum il cheama pe respectivul fara bilet daca nu ii cer cartea de identitate? Politia nu poate sa se plimbe mereu cu controlorii, iar mersul la o sectie de politie inseamna timp pierdut atat pentru controlor, cat si pentru persoana care a calatorit fara abonament/bilet.