Nu este normal si nici legal.
Conform OUG 55/2002, rep. in 2014, citez:
"ART. 6.(1) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea, este interzis.
(2) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar ori de către deţinătorul temporar.
(3) Staţionarea câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în părţile comune ale imobilelor prevăzute la alin. (2) este interzisă.
(4) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. b), precum şi al exemplarelor cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1). În locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevăzuţi în prezentul alineat este permis fără botniţă şi fără lesă.
(5) Proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă este însoţit de acesta când conduce animale izolate, în turmă sau în cirezi, pe drumurile publice pe care accesul le este permis, nu se supune obligaţiilor prevăzute la alin. (1)-(4), ci are obligaţia de a supraveghea câinele şi de a împiedica atacul canin asupra unei persoane."
Politistii trebuiau sa-l amendeze pe respectivul, fiindca a lasat cainele liber si fara botnita, amenda fiind de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Acel caine nu este priculos; doada: nu v-a atacat pe voi, in timp ce va jucati cu mingea! dar stapanul cainelui are obligatia sa-ti acopere pierderea acelei investitii, ca obiect uzat, indiferent de pretul de achizitie
Conform legii orice ciine de talie mare TREBUIE sa poarte botnita cand e scos pe afara, chiar daca e cocker, husky, dalmatian, sau mai stiu eu ce rasa care e de felul ei mai calma.
Se pare ca nu pot sa evaluez raspunsul dar mersi frumos pentru clarificare domnu! o sa merg maine si am sa dau o declaratie
Crede-ma ca daca era un copil de 2-7 ani care se juca cu mingea cainele acela s-ar duce spre copil si nu mi-as putea imagina ce ar face deoarece copii pasau mingea de la unu la altul se ducea fix spre dansii, daca nu ar fi pasat mingea cel mai probabil ar fi ranit un copil...
Gresesti! daca ar fi fost un caine periculos ar fi atacat orice persoana care il punea in imposibilitatea de a musca din minge, imediat ce fotbalistul de ocazie ar fi trimis mingea altei persoane!
Nu-ti pune mintea cu Mihailescu_Valeriu_1953. Cu asta nu te pot intelege si daca vede ca greseste si eu l-am blocat. In lege scrie ca se pune botnita la cainii "cu potential agresiv". Nu conteaza ca este agresiv sau nu la momentul purtarii, plimbarii. Oamenii care citesc si nu inteleg se numesc cumva. Nu vreau sa-l jignesc, dar asta e!
In privinta lesei si a botnitei: Salontanul are perfecta dreptate, la fel ca si tine; dar asta nu inseanma ca acela era un caine periculos.