| Liviucu a întrebat:

Buna seara. Care este autoritatea superioara la care se poate face plangere prealabila pe contencios administrativ impotriva solutionarii unei petitii fara respectarea prevederilor legale de catre o Primarie? Mai concret, acum fix 30 de zile - printr-un cabinet de avocatura - am trimis o cerere de informare via email Primariei municipiului in care locuiesc si nu am primit niciun raspuns. Conform Legii544/2001 orice institutie publica este obligata sa dea un raspuns in maxim 30 de zile. De asemenea, care sunt sansele mele de a castiga litigiul avand in vedere ca Departamentul cu pricina se sustrage din a ma informa concret legat de starea unui dosar in care sunt parte? Ma va ajuta asta in instanta? Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca te-ai adresat unui compartiment din primarie atunci autoritatea superioara administrativ este primarul municipiului.
Sansele de a castiga litigiul depind de ce cerere este vorba. daca sunt obligati sa-ti raspunda.
Daca este vorba de un dosar, in care si primaria este parte, atunci totul se deruleaza prin instanta de judecata si in cazul acesta trebuie sa soliciti instantei sa ceara primariei informatia ceruta de tine, nu mai este nevoie de alt proces daca instanta incuviinteaza cererea ta de probatiune.
Ai avocat, de ce nu-ti spune el ce trebuie sa faci?

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

E-mailul nu este un canal oficial de comunicatii (de ex. din cauza filtrului de spam). Trebuie sa faci petitie la registratura primariei si sa obtii numar pentru ea. Doar astfel ai o dovada ca intr-adevar ai trimis o petitie primariei.

| Liviucu explică (pentru doctorandus):

Salut! Te pot contrazice, acelasi lucru i-am spus si avocatului cand am facut plata pentru aceasta cerere de informare si mi-a spus ca emailul este inclus in canalele oficiale de comunicatii, el de ani de zile nu mai merge sa ceara numar de inregistrare institutiilor.

| Liviucu explică (pentru Ioandelasal):

Salut. Primarul municipiului e in cardasie cu toti cei din compartimente, are 20 de ani de cand e primar si toti sunt angajati pe pile. Obligati sunt sa raspunda pe Legea 544/2001 in 30 de zile.
Saptamana viitoare ii dau in judecata. Am de achitat 3000 lei avocatului pentru reprezentare in proces.

| doctorandus a răspuns (pentru Liviucu):

Foarte bine. Atunci il pui pe el sa-ti explice cum sta treaba si sa se ocupe pe mai departe cu ea.

| doctorandus a răspuns (pentru Liviucu):

Ha, ha, ha, indiferent daca pierde sau castiga procesul, pentru avocat sunt bani castigati.

| Liviucu explică (pentru doctorandus):

Ha, ha, ha, probabil uiti ca platesti un serviciu care se poate intinde pe 1 an, deci vorbim de vreo minim 6 termene, uiti ca omul n-a avut viata 10 ani, a invatat pentru unde se afla. Ce voiai, sa-mi ia cat un cuptor cu microunde? Nici la dentist nu dai mai putin si acolo mergem cu totii.

| Liviucu explică (pentru Ioandelasal):

Cu acel litigiu am primit raspunsul, intr-adevar, unul ambiguu, tocmai de aceea voi merge in instanta in curand. Ca o paranteza, am alt proces deschis cu o asociatie de proprietari, din 26 septembrie de cand avocatul meu a depus dosarul si pana astazi nu am primit inca plicul cu primul termen stabilit... ce pot face oare in aceasta situatie? Citisem pe net ca sunt obligati in 90 de zile sa introduca dosarele pe rol...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Liviucu):

Avocatul sa se intereseze si sa afle de ce dosarul n-a fost pus inca pe rol si apoi sa solicite punerea pe rol.
Daca ai platit un avocat el trebuie sa faca toate demersurile si sa se intereseze de mersul procesului, doar cand este vorba de luarea unei masuri care depinde de tine trebuie sa iti obtina acordul.

| Liviucu explică (pentru Ioandelasal):

Mi-a spus ca sunt multe dosare si se sta mult pana se intra pe rol. Si ca... el nu face presiuni ca se face de ras prin instanta...