| Gabi_Gabi_Aly_1981 a întrebat:

Bună seara, doresc sa dau în judecata pe cineva nu-mi permit avocat dacă mă puteți ajuta.în anul 2012 am dat mașină unei persoane cu un contract de comodare pe 5 ani pună 3.12 2018. In contract și-a luat angajamentul da-mi plătească opoziție, nu mi-a plătit niciodata, iar intre timp mi s-a născut fata cu o boala ce necesita atenție, multe drumuri la recuperări și mi trebuie mașina. Persoana în cauza nu mi-o da ca n-a trecut timpul specific si ca acel contract este autentificat de notar. Ce pot face? Nu am posibilitate de avocat, fata a suportat o operație scumpa zeci de mii de euro și mai am de făcut cineva operații și nu mai am bani și nu-mi permit dacă puteți sincer sa mă ajutați sa-mi explicați pașii ce trebuie să-i urmez, va multumesc.

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Contractul de comodat este un contract prin care proprietarul masinii da in folosinta gratuita masina altei persoane, pe un anumit termen, asa ca cel caruia i-ai dat in folosinta masina nu trebuie sa-ti plateasca nimic si tu trebuie sa respecti termenul.
Din ce am inteles din intrebarea ta acest contract de comodat nu a fost real, respectiv tu i-ai vandut masina si contractul a fost incheiat pentru a masca vanzarea, sa nu fie nevoit cumparatorul sa inmatriculeze masina si sa plateasca timbrul de mediu.
Daca ai probe ca i-ai vandut masina ai putea sa-l dai in judecata, sa-ti plateasca pretul. L-ai putea da si acum, pentru a fi anulat contractul de comodat, dar tot va trebui sa dovedesti ca a fost un act fictiv.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ai scris cumva in alta limbă si ai tradus cu Google translate? Ca nu prea se intelege ce vrei.

| danutz2006 a răspuns (pentru darrio2007):

Salut,
Din cate inteleg eu a facut un contract de comeodat pentru o masina( nu a vandut-o pentru ca trebuia sa plateasca timbru de mediu) iar acum ca s-a scos timbrul de mediu ar vrea sa o ia inapoi inainte de finalizarea contractului ( avand ca pretext ca are nevoie de masina). Pare nitel cusuta cu ata alba aceasta problema happy

| darrio2007 a răspuns (pentru danutz2006):

Asa e.

| Violleta2022 a răspuns:

Avem un avocat printre userii de pe acest site, trimite-i mesaj personal, si-ti va raspunde, uite-l aici:

https://www.tpu.ro/utilizator/scyw

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu sunt avocat, am fost jurist si in prezent sunt pensionar.