| Freshboy10 a întrebat:

Bună seara, eu am indemnizație de handicap cu însoțitor permanent și pensie de invaliditate tot permanent, întrebarea mea e următoarea, mai poate vreodată sa ma cheme la comisie sa îmi schimbe gradul sau pot sa stau liniștit ca nu ma mai cheamă și iau toată viata?

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din câte stiu trebuie sa mergi anual la comisie.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca pe certificatul de handicap scrie permanent adica definitiv nu te mai cheama niciodata la comisie si gradul ramane ne schimbat.

| ioana748 a răspuns:

Daca este permanent ai scapat de comisii.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să nu te mai cheme la comisii.

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca nu, dar nu se stie niciodata cum se schimba legile.

| eliancodrut a răspuns:

Nu te lua dupa atotstiutoarea Violleta. In mod normal nu te mai cheama la comisie. Cunosc asta de la cauzele de care m-am ocupat, aplicand legea.
Da, te mai poate chema in cazuri deosebite, daca cineva iti face vreo reclamatie sau se constata ca lucrezi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru eliancodrut):

Daca ai vreun membru amputat te cheama anual, asa am inteles.
Acolo nu e handicap permanent?

| eliancodrut a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Depinde dehandicap. Dacaai un picior handicap nu trebuie sa te mai cheme, deoarece inca nu s-a vazut in lume sa mai creasca inapoi piciorul. Desi s-au intamplat sa fie chemati si asemenea oameni, dar asta din zelul, neatentia si prostia unor functionari.
De regula, atunci cand sunt handicapuri care ar putea reveni, se cheama in primii trei ani, dupacare se da grad de invaliditate permanent si nu mai este chemat la comisie.