Se poate face vanzarea doar daca minorul este reprezentat de un parinte, tutore sau curator.
Daca vanzarea nu este reala, respectiv minorul nu plateste un pret corect bunicii, atunci aceasta poate fi calificata drept donatie deghizata si desfiintata dupa moartea bunicii de catre eventualii mostenitori ai acesteia.
Eu sunt tata lui ( a minorului ), dacă as transfera din contul meu suma care valorează casa la fiul meu în cont iar el sa plătească la bunica cu acei bani printr-un cec ( bunica fiind fosta soacră ), după ce bunica intra în posesia banilor și fiul în posesia casei, bunica apoi dându mi înapoi toți banii s-ar mai numi,, Donație Deghizata ''? dacă totuși exista un cec care ar spune ca s-a plătit...
Da, este donatie deghizata si in acest caz.
Dar minorul de 16 ani are bani sa plateasca casa cumparata? Cu ce?
Bunica poate sa-i faca act de mostenitor acestui minor, cu mentiunea ca este casa ei atata vreme cat este in viata ea, devenind propietatea nepotului dupa mortea ei.
Bunica ii vinde la nepot pe un leu casa chiar dacă ea este estimata la 350.000 - 400.000 euro. Bunica vrea doar sa nu poată fii atacat in instanță ori ce act după deces de câte fii ei, de aceea optează pentru vânzare-cumpărare...
Dupa cum a spus si domnul Ioandelasal, care-i jurist de meserie, se poate considera "donatie dechizata" si poate fii atacata in judecatorie aceasta vanzare, cu foarte mare usurinta, chiar cu castig de cauza din partea celorlati copii sau nepoti ai batranei.
Mergi la un notar si intreaba acolo, o sa te lamureasca notaru sigur.Tu doara spui ce vrei si ala te rezolva.Consultatia la notar in RO este gratis, atita timp cit nu iti face nici o hirtie totul este gratis.
Raspunsul lui Ioandelasal este cel bun.
Eu vreau sa fac doar o completare: Nepotul trebuie sa poate dovedi (el sau tutorele) ca a avut suma data pe proprietati.