anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, o prietena cu varsta in jur de 20 de ani are niste probleme de sanatate si a inceput de cateva luni sa mearga la un psiholog. Dupa un timp, a ajuns sa tina la acel psiholog, cu varsta de peste 40 de ani si au inceput sa aiba o relatie. Pe langa ca din perspectiva mea nu este ceva etic, as dori sa stiu daca e legal asa ceva. Am citit undeva pe net un articol privind codul deontologic si spunea ca un psiholog nu are voie sa aiba relatii sexuale cu pacientii sau rude ale pacientilor atata timp cat acea persoana este pacient si inclusiv 2 ani dupa ce nu mai ii este pacient. Acum ea este indragostita de el, iar el cam vrea sa iasa din relatie si sa ii fie doar psiholog. Voi ce spuneti?

13 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Să rezum pe scurt povestea ta: un pisicolog de 40 ani, bandit cu acte, a pus ochii pe o bunaciune de 20 ani stresata si vulnerabila. Și a inceput sa o arda dar s-a plictisit repede de ea si vrea sa o lase. Nimic deosebit pana aici.
Vorbesti de moralitate si deontologie cui îi pasa de asta?

| lpavel a răspuns:

Ai citit bine! Sigur ca este interzis de lege o astfel de relatie! Dar la urma urmei pe tine cu ce te deranjeaza? Nu cumva o iubesti in secret pe aceasta prietena dar ea nu-ti impartaseste sentimentele? laughing Daca cumva in viata asta vrei s-o cuceresti las-o sa vada ea ca nu e intr-o relatie buna nu-i spune tu ca atunci vei ramane pentru ea persoana negativa toata viata iar sansele sa mai fii cu ea vreodata vor fi zero! deci las-o libera sa zburde de capul ei iar tu asteapta momentul potrivit daca crezi ca merita sa astepti ani ca asta cam asa arata... Bafta oricum! happy

| alina2k18 a răspuns:

Ma indoiesc profund ca psihologul ar accepta o relatie cu un pacient. Posibil ca ea sa inventeze.

| romeo78 a răspuns:

Legea e lege, dragostea e dragoste. Problema este că el fiind psiholog, i-a oferit afecțiune, nu iubire. Pacienta, în schimb, a înțeles greșit manifestările doctorului și s-a îndrăgostit de el.
Pur și simplu, dacă doctorul vrea să iasă din relație e un lucru bun, iar pacienta ar trebui să nu mai meargă la acest doctor.
Dar, să meargă și la psihiatrie, căci se pare că are și tulburări comportamentale.
Sănătate!

| gabicoo a răspuns:

Stai calm eu am facut doar rezumatul. Gagica stresata e a lui andrei69andrei!
hee hee

| Simpatic a răspuns:

Da, nu este moral este ca si cum ai fi preot si iti face "blow si job" enoriasele la spovedanie, dar asta este.
In ceea ce scrii simt putina invidie, ori aceasta prietena de care ne spui este fosta ta prietena si ai un pic de raca ca s-a incurcat cu ala.
Oricum este urat din partea lui, dar asta este un psiholog fara vocatie care este posibil sa faca asta ca sa agate femei, sa le seduca fel de fake psiholog (n.r. de la fake taxi)

| GicaGigekGica a răspuns (pentru alina2k18):

Gabicoo a explicat mai bine laughing

| OctavianSps a răspuns:

Eu stiu un caz de la o manastire de maici, in care o echipa de muncitori venisera sa lucreze pe acolo iar o monahie si unul dintre barbatii veniti s-au placut s-au indragostit si au fugit impreuna. Se facuze zarva si panica mare pentru ca a pleca din manastire pentru cineva e un mare pacat. Anyway asta ca exemplu, dragostea nu are limite, dar daca stia ca o sa o lase psihologul nu trebuie sa accepte relatia de la inceput. Imi pare rau pentru ea. Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru alina2k18):

Buna alina, au fost relatie sigur, pe langa faptuc ca stiu asta mi-a si dat printscreanuri cu mesaje dintre cei doi.
si ma mir ca te indoiesti, si psihologi si medici normali au relatii cu pacientii, poate gandesc eu gresit dar nu mi se pare deloc etic pentru medic, pacientul este normal sa se indragosteasca de cineva care ii acorda atentie si il ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lpavel):

Salut pavel, ma deranjeaza pentru ca eu sunt un stalp de stoicism, moralitate, si dreptate in societatea in care traim, si lucrez ca sa inspir mai multe minti sa gandeasca ca mine, si sa rezolv anumite nedreptati in lume. printre altele, sunt consultant in inginerie, psihologie, programare neurolingvistica si educatie finanaciara si fac ce pot ca sa ajut cat mai multe persoane sa fie mai fericite, in special persoane ce nu ma cunosc.

| lpavel a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo si respect pentru ceea ce faci si cum gandesti! Sper sa nu fie numai fatada... happy Putini oameni ca tine! Si eu ma straduiesc sa ajut pe unde pot desi eu muncesc in cam orice in constructii, deci departe de mine psihologia dar viata te invata daca stii sa inveti happy

| antimulte a răspuns:

Moral, sau etic nu e. Niciodata... dar nu ma mai mira foarte multe pe lumea asta. Ideea e ca ea sa se asigure putin, daca zici ca el vrea sa cam scape de ea. Macar daca o lasa, sa il arda si ea cu vreun proces, sa ceara niste daune cat mai multe etc.

| Dandinelle a răspuns:

Asa e, codul deontologic, juramantul lui Hipocrate.
Daca sunt intr-o relatie atunci nu ar trebui sa mai fie terapeutul ei.
Din pacate e vina lui. Odata ce se instaleaza asta, empatia este tradusa ca flirt, ar trebui ca el, sa ia masuri in legatura cu asta: sa inceteze terapia, sa recomande alta persoana.