În cazul în care ai stat fără dovadă mai mult decât perioada legală, poliția poate impune suspendarea permisului de conducere. Totuși, poți contesta această decizie în instanță dacă consideri că perioada de suspendare nu este corect calculată. Te recomand să consulți un avocat pentru a analiza cazul și a verifica dacă există motive să reduci perioada de suspendare.
Pai... asa zice legea, citez
Art. 103
(1)Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie operează:
c)pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea sau achitarea, în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;
Practic suspendarea ta incepe dupa clasarea dosarului
Mi s-a spus de către avocați și polițiști ca perioada de suspendare mi se la câte zile nu am folosit dovada
Pai daca ai avocat el iti raspunde cel mai corect si el trebuie sa rezolve problema
Eu zic sa stai si sa astepti ca nu rezolvi nimic. Dovada de circulatie ti-a fost data pentru acea perioada, politistul trebuia sa-ti dea dovada doar pentru a deplasa autoturismul la domiciliu.
Suspendarea permisului este o sanctiune care s-a dat după scoaterea de sub urmarire penala, deci care incepe de la acea data.
Chiar daca am zice ca ai dreptate, singurul mod de a reduce perioada de suspendare este actiunea in instanta, care dureaza cateva luni, daca nu ani.
Tu zici ca e bataie de joc. Dar faptul ca nu respecti legea nu-i bataie de joc?
Nu am respectat legea pentru 2 ore pentru ca nu stiam ca expira pe data de 20 eu credeam ca expira o data cu rca ul, precizez ca a fost prima mea masina cu numere roșii și nu mi-am dat seama
La 00:00 mi-au expirat numerele și am fost oprit la 02:00 deci nu mi se pare ceva atât de grav încât să trec prin ce am trecut. Înțeleg ca legea este lege dar nici chiar asa
Nu poti sa faci nimc, acum esti obligat sa respecti legea si sa stai fara permis si fara sa conduci masina, facand miscare spre binele si sanatatea ta.