Firma germana il poate da in judecata, va obtine o hotarare judecatoreasca si apoi il poate executa silit, bineinteles daca nu restituie suma incasata in plus.
Da, dacă firma face o plângere în justiție acolo.
Apoi începe o încurcătură de zile mari.
Cel mai bun lucru, cel mai simplu este să restituie suma.
Momentan e si proces la un tribunal de munca.Nu am inteles exact....pentru o asemenea sumă poate fi executat in Romania? Acolo e clar ca se poate.
Si cam ce ar presupune acea încurcătură? Suma nu e totusi o sumă mare.De acord ca ala ar fi cel mai simplu lucru dar problema e ca omul a plecat, a fost de buna credinta, greseala e a contabilității.Din cate mi-a spus e a doua oara cand se intampla.Sa faca transfer din Romania in Germania este destul de scump si cum isi poate obține banii pe taxa de transfer?
Bineinteles ca poate fi executat, daca firma solicita executarea silita in Romania.
Si cam cât ar dura aproximativ o asemenea procedura? Bănuiesc că pentru o o sumă asa de mica nu prea e rentabil sa urmărești pe cineva in alt stat mai ales daca nu e amenda sau credit nechitat.
De la terminarea procesului poate dura cateva luni.
Revin cu noutăți.Persoana respectiva a obținut o reducere de 200 de euro din suma totală de 500 si a mai plătit 300 ca urmare a înțelegerii intre parti(am inteles ca firma a preferat să încaseze totusi atata in locul timpului pierdut, proceselor lungi, banilor cheltuiti in plus.Se pare ca exista si rezolvări amiabilă cand ambele părți doresc asta.