Ar fi o posibilitate, dar greoaie si costisitoare; o expertizare financiara a veniturilor si cheltuielilor celor trei, pe perioada casniciei.
La imobil: se poate pretinde contributia la eventualele extinderi sau lucrari de renovare de anvergura. Aici proprietara ar trebui sa justifice ca ea a realizat acele lucrari, din veniturile ei realizate.
La bunuri: procedura este la fel.
La urma urmei, expertiza poate arata cine- si cat a putut contribui in realitate. Ce nu poate justifica, va fi in favoarea celorlalti. Ce nu poate justifica mama soacra, se poate interpreta ca contributie comuna a sotilor si ca urmare se pot imparti in egala valoare...
Totul depinde de ce iese la expertiza - care costa si ea mult.
Cel mai bine e sa se ajunga la intelegere ameabila.
Partajul se face numai asupra bunurilor comune dobandite pe timpul casatoriei, de ex. daca au cumparat un autoturism, televizor, masina de spalat, calculator, etc, precum si asupra darurilor primite la nunta (bani sau bunuri mobile).
In 23 de ani de casnicie au cumparat frigider, masina de spalat, televizoare, absolut tot tot(in afara de autoturism), dar ABSOLUT toate sunt pe numele parintii ei.
Foarte ciudata situatia asta, n-am mai intalnit-o!
In orice caz sotul poate dovedi darurile de nunta si ca a contribuit la cumpararea respectivelor bunuri mobile si sa primeasca unele dintre ele sau o despagubire, proportionala cu contributia sa.
Cel mai bine este sa rezolve amiabil problema, daca se ajunge la judecata, de regula, ambele parti pierd.
Pai cum sa deononstreze ca ei le-a cumparat daca nu toate chitantele de la TOTA sunt pe numele parintilor mamei si(nici macar pe al ei)
De aceea vreau daca poti sa ma lamuresti, dau si funda
Imi cer scuze pentru greselile gramaticale pe care le-am facut, dar sunt de pe telefon.
Poate dovedi cu martori ca a contribuit la cumpararea bunurilor.
In orice caz ar trebui sa vorbeasca cu un avocat, mai ales unul specializat in divorturi si partaj.
Deunde martori? Aduci asa pe oricine si il pui martor?! Au fost la "cumparaturi" ei 3; sotul, sotia, mama sotiei... Nu are nicio chitanta, absolut nimic
Inca o intrebare. Dar locuinta in care au locuit(fiind pe numele parintilor fetei) ar avea ce sa partajeze? Teoretic nu, deoarece sunt pe numele mamei fetei.
Daca dupa 23 ani de casnicie sotul nu poate justifica nici o contributie, atunci poate primi o diploma de "BLEG" si va ramane cu izmene (daca are norc).
Nu ma mira daca s-a ajuns la divort.
Nu poate justifica nici o contributie.
Nu are cum, deoarece cum am spus si mai sus totul este pe numele mamei fetei. De la casa pana la cuptor cu microunde.
Te intreb si pe tine: nu are ce sa dobandeasca in urma partajului?(ma refer la casa, nefiind pe numele lui/ei)
Cu bunurile am inteles. Cu casa la fel nu?
Ti-am spus de la inceput ca n-are nici un drept asupra locuintei, daca a fost construita de parintii sotiei.
Ok,casa nu se imparte, bunurile nu este ok. Va multumesc amandurora!
Atunci sa fie sanatos, naivitatea si neglijenta se plateste si o sa-i fie invatatura de minte.
Nimeni nu te crede pe cuvant, cu atat mai putin judecatorii.
Ce sa imparta frate,daca casa este a altora,restul ce tu enumeri frigider,masina de spalat aragaz etc pai de atatia ani sau dus, pai ce mapuc sa impart chestii de genu asta.Ce mai oameni.E ca si cum ei au stat in chirie, deci nici tipa nici tipu nu primesc nimic de nicaeri, iar alea nu stiu ce bunuri sunt, fiare vechi, dar daca tot tin atat sa imparta sa le imparta ca oricum is duse de suflet.Sa imparta si lenjeria de pat, chiloti tot, iar tipa adica nevastasa se incurca cu chestii de astea adica nu-i da si aluia un fir de calcat nimic? Nu mi-e rusine nici cu ea o fi vreo podoaba de femeie, cineva daca era cinstit da frate vrei sa impartim lucrurile astea ok hai si imparteam.Dar femeia sare pe ala ca niste nehaliti sal lase pe ala in izmene vai mama lor, sau cine o sa dea peste femeie aia, sa scos.Pai si un avocat cred cai rade, sa ajungi sa imparti tigai, cratite, lenjerii de pat, paturi saltele tv si aragaze asta e gen cascadorii rasului
Parintii fetei nu ar trebui sa divorteze, pentru binele fetei! Este foarte important pentru viata ei sa fie fericita, ca parintii fetei sa stea impreuna pana la majorat sau pana la maritis! Dupa aceea pot sa desparta cand vor, iar in privinta partajului de bun comun eeste foarte greu de hotarat!