| Someoneishere a întrebat:

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la situatia urmatoare.
Am fost angajata pentru doua saptamani la o firma unde chiar am avut la inceput o dorinta mare sa uit problemele de tot felul si sa ma dedic acestui loc de munca (ca sa pot sa imi fac viata).
Chiar ma acaparase, insa am "picat" la capitolul practica in ceea ce priveste punerea in comportament ce nu avem voie sa facem la acea firma. Acum se poate intelege ca am spart o banca sau nu stiu ce gravitate.
Eram foarte implicata si am aratat interes, insa am gasit multa invidie si nu ma lasau sa imi fac treaba corect la un moment dat.
Jucau bambiliciul cu mine (cu mintea mea), desi eu le spusesem ca sa fie mai maleabili, pentru ca este ceva nou pentru mine. Ma adaptez conform situatiei, atat a lor, dar vreau sa tin cont si de mine.
Mai exact, nu ai voie sa consumi nimic din firma, insa colegii (inclusiv managerii), incalcau cele spuse la contract. Au incercat sa ma manipuleze, au incercat sa ma induca in eroare cu niste situatii si nu am acceptat. Am refuzat frumos, dar degeaba.
La un moment dat, acele produse expirau la scurt timp si am intrebat unde ajung acele produse. Ajungeau la gunoi. Am preferat sa le consumam noi. Dar am fost acuzata ca eu am incalcat regulile.
Ma obligau sa fac unele lucruri (ca sa aiba dovezi ca eu sunt o persoana nu tocmai ok).
Le-am spus ca ma pot adapta in timp, insa am nevoie de timp, de integrare.
Ceva nu a fuctionat. Ideea este ca desi eu am lucrat 40 ore pe saptamana/8 ore pe zi/doua zile libere, m-am trezit cu persoana de la Hr ca imi spune sa aleg intre o zi libera fara plata sau o zi de co, platita (ca sa-i dea ei pontajul pe luna noiembrie), pentru ca nu am fost angajata de la inceputul lunii noiembrie. Cu precizarea ca au ei o platforma care implica unele situatii de genul.
Eu nu am fost de-acord si le-am precizat ca nu este vina angajatului ca nu le dau lor zilele lucratoare la pontaj si sa implice astfel de sugestii angajatului.
Am plecat de la ei nu doar din pricina acestei situatii, ci si din cauza unor acuze nereale (aici poate va puneti intrebari. Mai este vorba aia: "oaia nu-și schimbă pielea, chiar dacă câteodată lupii se ascund sub ea").
Eu pe intai decembrie, am plecat de la ei lasandu-le verbal cat si mesaj scris pe whatsapp, ca nu am sa semnez nimic si ca sa se spele cu prostiile lor si asa eram in probe, iar incheierea contractului meu de munca se face cu o notificare.
Astazi, in doisprezece decembrie, am aflat ca inca am contractul activ la ei.
Ce inseamna asta pentru mine, daca eu nu mai lucrez la ei, dar contractul meu este activ?
Eu bani de la ei vad doar pentru perioada in care am lucrat.
Vreau raspuns clar si nu unul din auzite.
Astazi am sunat de cateva ori ca sa pot sa primesc un raspuns clar la ceea ce eu le-am sugerat. Pentru sanatatea mea mintala, vreau sa inchei orice legatura cu ei si astept actele la adresa din CI.
Raspunsul directoarei a fost ca nu a avut persoana la munca, cea care se ocupa de aceste acte. Ca a fost internata si bla bla bla (fiind o firma mare).
Va rog, am nevoie de un raspuns. Ce imi puteti spune despre situatiile acestea?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cu ce spui ca ai intampinat in munca nu ma pot pronunta, nu stiu situatia reala.
Dupa demisie trebuia sa te prezinti la firma pentru a face lichidarea si tu nu te-ai prezentat.
Du-te acum si solicita sa-ti faca lichidarea.

| Someoneishere explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc pentru răspuns.

Astăzi am primit actele de încetare, dar cu data de 12.12. 2024, în condițiile în care eu am anunțat plecarea mea pe 01.12. 2024.
Știți ce au făcut, m-au trecut ca eu as fi absentat 7 zile de la munca.
În ce tara trăim?
Astăzi am sunat la itm sa întreb ce se intampla?
Toată lumea da din umeri...
Sunt un om capabil de viata asta și nu sunt lăsată în pace sa traiesc.
Credeti-ma, pe lângă toate astea, am făcut fata și sunt un om echilibrat.
Viata mea este maltratata de către niște psihopati nedeclarati.
Am sunat angajatorul sa ii spun care este motivul principal de a ma face sa plec și din firma și de ce sa se incheie ceva in halul asta, dacă nu a mers. De ce sa-mi facă rău voit?
Ea râdea și venea cu apelative "iubita".
Nu pot sa cred. Traiesc ceva de groaza.
Va rog sa veniți cu ceva. cu ceva care sa ma facă sa traiesc viata asta. Va rog

| Someoneishere explică:

"Astazi, in doisprezece decembrie, am aflat ca inca am contractul activ la ei."
După o zi de mers prin frig și încercând sa aflu ce se intampla cu situația mea, am scris doisprezece (ziua când ei mi-au trecut ca data de încetare a contractului de munca).
Oricum ar fi, ceva nu este în regula în tara noastră. Și se închid ochii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Someoneishere):

Nu are vreo importanta, daca demisia este motivul incetarii CIM.

Clar. Dar de ce mi-a trecut cu absente nemotivate, dacă eu am anunțat plecarea mea?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Someoneishere):

N-am de unde sti, daca chiar vrei sa afli intreaba fostul angajator.

Am întrebat și rastalmacea orice ziceam eu.
"Ea râdea și venea cu apelative "iubita"."
Eu ii repetam sa nu ma mai ia cu "iubita", respect-pentru ca eu nu încalc reguli în ceea ce tine de codul bunelor maniere.
I-am explicat ca trebuia doar sa vina cu o notificare imediat dupa eu mi-am anunțat plecarea, iar apoi se încheia orice situație (chiar dacă eu plecasem cu o stare nu tocmai bună de acolo).
Chiar nimeni nu îmi explica ce se intampla?
Ce beneficii are un angajator când face astfel de ilegalități?