In invatamantul primar si gimnazial nu exista sanctiunea exmatricularii, asa ca nu poti fi exmatriculata.
In schimb poti fi lasata repetenta prin scaderea notei la purtare, la asa un numar mare de absente nemotivate.
De asemenea parintii pot fi amendati, amenda este de la 1.000 lei la 5.000 lei.
Și dacă nu o vom plăti ce se va întâmpla..banii ăștia înseamnă mult pentru noi
Daca nu se plateste amenda, in maximum 30 de zile, aceasta se trimite pentru executare silita la primarie. Daca nu se poate executa silit parintele amendat va fi condamnat la munca in folosul comunitatii.
Tu vrei sa-ti bagi parintii la puscarie (nu pot plati amnda) doar ca sa nu mergi la scoala?
Manaca mai putin, slabeste si mergi la scoala. Daca nu inveti, toata viata vei fi bataia de joc a altora. Nu pentru "plinuta" ci pentru "prostuta". Si atunci, nu mai scapi cu fuga. Nici de la scoala, nici din alta parte.
Ce anume crezi ca rezolvi daca renunti la scoala in clasa a7a?
In afara faptului ca parintii tai o sa fie amendati, si probabil iti va face o vizita Directia Sociala pentru Protectia Copilului.
O sa ajungi pe strazi la 18 ani fiindca nu vei avea nicio diploma de liceu sau Bac, si niciun skill care sa te ajute sa iti gasesti un job.
Vorbeste din nou cu parintii, diriginta si explica-le ca esti afectata de bullying si ai nevoie de ei sa ii puna la punct pe batausi.
In rest, ignora-i si vezi-ti de invatatura.
Draga mea Andreea. Te inteleg perfect, din ceea ce ai scris mai sus, imi dau seama ca ai un suflet bun! Dar asculta-ma ceea ce iti spun, i-a aminte la cuvintele mele si iti garantez ca vei ajunge fericita.
1.Problema cu greutatea nu este nerezolvabila. Aceasta cu un pic de munca si cu vointa poate fi rezolvata. Incearca sa mananci mai putin (sa faci foamea ), sa nu mananci dulciuri, fast-food, prajeli, sosuri sau mancaruri in ulei si sa faci sport in fiecare zi, sa faci niste flotari, genoflexiuni si sa fugi unde poti, cum poti. Recunosc la inceput are sa fie greu, si nu de putine ori ai sa vrei sa te opresti, dar daca ramai tare, totul are sa merite iti promit. Urmeaza ce-i mai frumosi anii din viata ta, munceste un pic la corpul tau si ai sa fii extrem de fericita. Lupta-te pentru tine, fiecare om poate, renunta la placerea de a manca cat ar pofti, caci dupa ce ajungi la kg dorite, ai sa poti sa iti permiti orice, dar nu exagerat, ci moderat!
2.Problema cu sinele. Adevarul este ca in lumea aceasta sunt oameni nesimtiti, care spun tot ceea ce gandesc numai ca sa se rada de alti, cu alte cuvinte, isi gasesc placerea in a jigni pe altul, ceea ce ii duce la cel mai jos nivel uman. Ei ar trebui sa roseasca de rusine. Iti spun eu, ca profesoara nu prea poate sa faca nimic, chiar daca le-ar spune copiilor sa nu mai iti zica nimic, ei tot nu ar asculta si tot vor cauta sa te jigneasca(in absenta ei). Asa ca, ceea ce te sfatuiesc este sa nu-i bagi deloc in seama. Simplu, dar si greu in acelasi timp. Daca iti spune ca esti "plinuta", tu poti sa te intorci zambind si sa le spui ca "stiu, si ce?" Nu-i ca si cum daca esti plinuta trebuie sa-ti fie rusine. Si de cate ori poti si se iveste ocazia, raspunde-le cu caldura, zambind si ajutandu-i in nevoie. "Ca sa iti infrangi teama, nu trebuie sa fugi de ea, ci sa o INFRUNTI". Asa ca, draga mea Andreea, nu fugi, mai ales ca acum ai viitorul in fata, esti sanatoasa, esti desteapta, ai si un suflet bun. Ai atatea calitati si esti inzestrata cu ceea ce multi copii si-ar fi dorit.
Ai spus ca te temi sa iesi pe strada din cauza ca te cauta copii sa te bata. Dar eu iti spun ca ei au zis asa, pentru ca vor sa para "jmecheri", sa bage frica in tine ca sa te poata controla. Eu iti spun sa iesi fara nicio frica, in ziua mare nimeni nu are voie sa iti faca nimic, si chiar daca ii intalnesti, zambeste-le. Dar daca cumva se ating de tine si iti fac ceva, nu uita, poti sa spui mamei tale sau chiar politiei caci pana si legea este de partea ta.
Deci, draga mea Andreia, daca mai ai nevoie de ceva sfaturi nu ezita sa mi le adresezii, te ajut cu mare drag! Asculta sfaturile mele, nu le arunca deoparte. Urmeaza ce-i mai frumosi anii din viata ta. La liceu are sa fie mai fain, mai ales daca ajungi sa slabesti umpicut, si pe langa asta mai ai si multe calitati frumoase. Tine minte, cel mai mult conteaza interiorul, ceea ce este in omul interior, nu ceea ce se vede in exterior. Dar asta nu inseamna sa nu te ingrijesti deloc de exterior. Fii mereu curata, imbraca-te frumos, decent si fii mereu cu zambetul pe buze! Sa fii o fata harnica cu un comportament exemplar, sa vorbesti frumos, corect, chiar si atungi cand poate te enervezi (Sa te feresti cat poti de certuri caci "Este o cinste pentru om sa se fereasca de certuri dar cel nebun se lasa stapanit de aprindere" Proverbe). Sa fii o fata exemplara! Asta iti va aduce multa bucurie!
Viata e mult prea scurta, sa te ascunzi in spatele cortinei. Daca acum nu scoti frica de la radacina, mai tarziu va inflori mult mai mult si va fi mult mai greu sa o scoti! Toate cele bune iti doresc!
Mergeți la Inspectoratul școlar județean și depuneți plângere împotriva școlii, dirigintei. Există un telefon al copilului, sunați acolo și cereți ajutorul pentru această problemă.
NU plătește nimeni amendă pentru că școala va fi obligată să dea explicații pentru ceea ce ți se întâmplă, lucru care va declanșa un scandal monstru!
Iar, părinții tăi, se pare că sunt doar în certificatul de naștere, nu și alături de tine!
Eu, în locul lor nu stăteai 2 luni acasă, pur și simplu mergeam de la directoare, la Inspectoratul școlar și la protecția copilului cu plângeri peste plângeri!
Din păcate, în ziua de azi, există părinți absenți, există părinți care nu educă corect copii, există o societate extrem de tolerantă cu acest "buling"!