| andreik21h3j12 a întrebat:

Spre ruşinea mea am "sustras" un pachet de prezervative din Kaufland. Am fost luat de poliţie (anunţată de şeful de pază) la secţie,am dat o declaraţie şi mi-a dat drumul acasă. La sfârşit spunea că voi primi ceva acasă şi că va trebui să mă întorc cu o rudă la secţie. Îmi puteţi spune ce se va întâmpla cu mine? Nu am fost prea atent la detaliile spuse de poliţist pentru că eram prea speriat şi panicat de situaţia jalnică care mi-am creato din pricina unei fapte josnice. Vă rog să mă înştiinţaţi cu urmarile, sunt foarte deprimat. Vă mulţumesc tuturor.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.Nu patesti nimic tu. Poate doar o bataita sau vreo doua plame de la parinti. Vei primi acasa o invitatie la post, impreuna cu parintii, acolo parintii sunt instiintati e ce ai facut. Daca esti minor nu vei pati tu absolut nimic. Parerea mea e sa te duci la acel magazin sa-ti ceri scuze si apoi mergi inainte de a veni invitatia in casuta postala, la politie.Iti ceri scuze si acolo, ca nu mai faci, nu mai dregi si poti ruga politia sa nu mai trimita acea invitatie. Nu patesti nimic, fiind fapta minora, dar naspa e ca afla parintii tai ca...tocmai un prezervativ ai ajuns sa furi.happy Si vor urma alte intrebari, ce si si cu cine folosesti prezesrvativul. Sfatul meu e sa te duci chiar maine la magazin sa-ti ceri scuze si apoi la politie. Sa stii ca o sa reusesti.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-ai spus un element important pentru un raspuns corect, respectiv varsta ta. Spune aceasta si o sa-ti dau un raspuns concret.

| JohnnyBi a răspuns:

Depinde de varsta. poti primi un dosar penal pentru infractiunea de furt si risti scoala de corectie/inchisoare sau ore de munca in folosul comunitatii. daca e prima abatere s-ar putea sa scapi cu o amenda + avertisment.

| andreik21h3j12 explică (pentru Ioandelasal):

17 ani.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru andreik21h3j12):

Poti fi acuzat de furt. Te poti impaca cu cei de la Kaufland si atunci nu mai raspunzi penal.
Chiar daca acuzatia ramane si esti cercetat penal, fiind minor si furtul de valoare mica, o sa se aplice o masura educativa neprivativa de libertate, aceasta poate fi una dintre cele prevazute la art.115 Cod penal, citez:
"ART.115. Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică."
"

| andreik21h3j12 explică (pentru Ioandelasal):

Există posibilitatea ca sa nu mă mai cheme la secţie sau să nu mai trimită acasă la mine nimica? Au trecut 2 zile de la incident şi nu s-a intâmplat nimic.

| VadTot a răspuns:

Nu Trebuia sa dai nici o declaratie si sa nu semnezi nimic! nu trebuia sa recunosti nici un furt ci mai degraba sa spui ca a fost un banal Accident" si ca nicidecum nu ai vrut sa furi un amarat de prezervativ! la cate porcarii se intampla prin supermarketuri ghinionul tau este ca nu prea stii sa te descurci in astfel de situatii! Stai linistit n ai sa patesti nimic. Dar daca ai recunoscut ca ai furat si ai si scris. in acea declaratie. situatia se complica!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru andreik21h3j12):

Da, exista aceasta posibilitate.

| andreik21h3j12 explică (pentru VadTot):

Eu am declarat la sectie ( în scris), că citez: "Am ajuns în supermarket, am luat o cutie de prezervative şi le-am băgat în buzunar încât că îmi era ruşine să merg cu ele în mână prin public. Am ajuns la casă, am plătit chipsurile şi sucul şi am uitat de plătit prezervativele, iar când şeful de pază a venit la mine am scos pachetul de prezervative să-l plătesc, dar acesta a refuzat anunţând poliţia". Şi şeful de pază a declarat acelaşi lucru... Deci care-i situaţia? sad