Pai de ce nu ignori? Daca primesti ceva nasol pe net, in mod insistent de la acea persoana, ii dai block si/sau ignori daca bullying-ul este facut la adresa ta prin alte contacte.
Am ignorat 3 ani de zile treaba asta ...in momentul de față sunt și amenințări( cu violență fizică ). Cadrul didactic știu aceste lucruri însă fără o sesizare nu au ce face. Precizez că bullying pe care îl primesc nu e doar de la o persoană ci de la de 10+ persoane care și-au creat un grup în care primesc apelative într-un mod foarte jignitor.
Pai de la ce a inceput bullying ul? Daca zici ca e de aproape 3 ani e cam ciudat. Ai fi putut sa te muti la alt liceu dupa 1 an daca era sau 2 si poate scapai de asta. Dar da, daca te ameninta fizic si au grup in care vorbesc de tine si etc etc poti vorbi cu parintii tai sa faca plangere la politie, o sa le confiste telefoanele sa vada dovezile si se ve face dosar penal pentru hartuire / amenintari / jigniri dar dupa mine cred ca era mai ok sa te fi transferat dupa 1 an dar na de acum nu stiu csz.
Daca mai mult de 10 persoane s-au adunat intr-un grup pentru a-ti face bullying, ceva ai facut sau ceva nasol este la mijloc. Nu se aduna de fiecare data mai mult de 10 persoane intr-un grup, pentru un bullying normal de care au parte mai toata lumea. Incearca sa rezolvi cauza problemei daca stii ca ar putea exista o solutie.
Si ma indoiesc eu ca de 3 ani acele 10+ persoane au continuat sa faca bullying pe seama ta si tu nu i-ai bagat in seama. Daca ii ignorai de fiecare data, la un moment dat, renuntau da-i in puii mei, ca nu e nimeni normal la cap sa faca meeting pentru a-si bate joc de cineva 3 ani la rand, doar asa de fun .
Cum naiba să renunțe dacă suntem colegi de clasă. Efectiv stăm împreună 6-7 ore pe zi timp de 5 zile ...nu e așa greu să îți schimbi năravul față de o persoană așa ușor. Singura problemă care a produs tot este retragerea mea din grupul lor. Mereu am stat in banca mea si nu am creat niciodată disconfort nimănui. De aceea am suportat ani la rând jigniri aruncate pe la spate si amenințări. Până la urmă sunt " copii" și cred că ar fi mai ușor să nu îi bag în seamă. Dar până la urmă și răbdarea mea are un punct. Nu ai văzut niciodată oameni cu Ego-ul atât de mare astfel încât să se ia de persoane fără să fie vreun motiv? Și nu sunt numai eu mai suntem 3 din clasa in aceeași situație. Ei se cred Alfa iar noi suntem " gunoaie". Și faza cu " Nu sunt normali la cap" e cea mai adevărată chestie de pe lumea asta. O singură chestie care m-a deranjat e pur si simplu aerul de superior care il oferă doar din cauza că ei au banii iar eu sunt într-o situație mai comună.
Vezi-ti de treaba ta si lasa-i sa manance rahat cat vor. Singurul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa te aperi atunci cand esti atacata fizic sau daca imaginea ta sufera in urma postarilor indecente la adresa ta. Vi frumos cu dovada la director si la politie si incepi sa sifonezi numele inculpatilor. Si gata. Daca te ameninta cu bataie si moarte, te duci frumos la politie cu mesajul si cu numele inculpatului. Si ai rezolvat situatia. Sa vezi ce se vor potoli cand le vine potera la usa.