| Sandor12921 a întrebat:

am 4 camioane pentru agabaritic, iar cand sunt trimise pe traseu le pun o placuta cu "Convoi exceptional" sau "Marfa Agabaritica", am auzit ca acea placuta trebuie sa fie reflectorizanta, pentru a se vedea noaptea, este adevarat? Adica, pe camioane si pe remorca sunt aplasate si lumini tip girofar de avertizare. (stiu ca sunt ieftine asemenea placute, dar nu pun intrebarea pentru nu vreau sa le schimb, ci pentru ca, camioanele sunt plecate in afara o perioada si nu vreau sa primesc amenzi)

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

"Ochii de pisica" lumineaza tocmai cand bate lumina pe ele.

Mai exista si posibilitatea folosirii unor panouri si/sau vopsele fluorescente, care lumineaza de la sine (daca s-au incarcat la lumina zilei), asemanator licuricilor. Poti vopsi spatele vehiculelor cu cate o dunga lata sau chiar integral cu astfel de vopsea, sigur se va observa in circulatie (culoare galben-verzuie). Va fi asemanator cu indicatoarele de drum sau vestele fluorescente, dar mare, sigur nu va trece neobservat! happy

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sunt niste "ochi de pisica" de forma triunghiulara, cu laturi de cca. 20cm.

| Sandor12921 explică (pentru Bula):

Nu la asta ma refer, ma refer ca placuta trebuie sa lumineze cand bate lumina pe ea? Nu ochii de pisica

| Sandor12921 explică (pentru Bula):

Inca tot nu m-ai inteles dar iti dau funda, deci, m-am documentat singur, in unele tari placuta si zic special si expres doar placuta pe care scrie "Convoi exceptional" trebuie sa fie reflectorizanta, nu dungi late pe spate sau alte treburi.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Sandor12921):

Si acele inscriptiuni se pot vopsi pe masini tot cu vopsea fluorescenta (folosind sablon pentru text si pensula pentru vopsit.