| MeMe123 a întrebat:

Am luat astazi (sambata) amenda la ora 9:50 ca am stationat in loc nepermis...agentul mi-a spus sa platesc amenda luni...pe amenda scrie ca trebuie platita in 48 de ore 80 de lei daca nu 160 lei daca trec acele 48 de ore. Trebuie sa o platesc luni pana la ora 9:50 80 de lei? Daca trece de 9:50 o platesc 160 lei? sau cum.este prima amenda luata si nu stiu.multumesc anticipatwinking

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Agentul a gresit, termenul este de 2 zile lucratoare, in cazul tau acestea se implinesc marti la ora 24, in mod teoretic.
Practic poti s-o platesti pana marti la sfarsitul programului trezoreriei sau unitatii bancare unde vrei s-o platesti.
In sensul celor spuse sunt prevederile OUG 195/2002, republicata in 2006, citez:
"(5)Contravenientul, cu exceptia persoanei juridice, poate achita, in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege."

5 răspunsuri:
| donnie112 a răspuns:

48 de ore lucratoare, adica astea din weekend nu se iau in considereare, nici aia unde platesti amenda nu lucreaza in weekend deci nu ai cum sa o platesti pana luniwinking

| MeMe123 explică (pentru Ioandelasal):

Aha si amenda trebuie platita obligatoriu de mine? sau poate sa mearga si altcineva sa o plateasca?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru MeMe123):

Poate sa mearga oricine s-o plateasca, sa aiba doar procesul verbal de contraventie.

| crazy125 a răspuns:

O poti plati pana marti la sfarsitul programului.

| MeMe123 explică (pentru Ioandelasal):

Ok multumesc frumoswinking