Nu se poate face nimic pana dupa decesul celui in cauza. Oricum, daca au respectat legea, de exemplu daca au facut un contract de intretinere autentic, la un notar public, atunci nu prea mai sunt sanse pentru ceilalti mostenitori.
Dupa deces trebuie sa faca o actiune in anularea actului respectiv si atribuirea succesiunii in cotele legale, care se taxeaza la valoarea masei succesorale, conform L.146/1997, cu md. si compl. ulterioare. Numai bine!
Contractul de vanzare cumparare este singurul contract ce nu poate fi atacat in instanta... adica poate fi, dar cu sanse de reusita subunitare.
In cazuri de genul acesta poate fi atacat cu sanse destul de bune, chiar mai bune decat in cazul contractului de intretinere, mai ales daca nu sunt banii ce se presupune ca i-a primit in schimbul bunurilor. Se va invoca o donatie deghizata. De altfel, desi Catelusa nu spune, mi se pare ca este vorba de un testament olograf si, daca este asa, sunt mari sanse sa fie anulat.
Nu ai ce sa-i mai faci contractului de vanzare cumparare toate procesele pe care le-am vazut de acest tip au fost pierdute (si am vazut destule).
Banii se pot pierde intr-o seara la roata (unde nici nu se da bon fiscal) asa incat nu poate demonstra ca respectivul nu a primit banii, mai ales daca respectivul are martori (mincinosi sau nu).
Bună.
Se poate ataca în instanță cu acte doveditoare că nu era în toate facilitățile mintale la vremea când a semnat acele acte cu toate că a existat un martor, și un notar poate fi considerat de rea credință în lipsa unui avocat la întocmirea acestui tip de documente.
Toate astea după trecerea în neființă a persoanei în cauză.
Pa, pa.
Fratii care au vazut ca acel frate si cumnata au comis acel act de al obliga sa firmeze hartiile pe (pacientul bolnav) trebuie sa demonstreze probe in fata instantei, vorbele nu le inghite nimeni. De ar fi facut un videoclip cu camera ascunsa sau o dovada care sa demonstreze ca s-au facut manevre ar castiga.
Ataci testamentul in instanta ce sa faci. In cazul prezentat de tine sunt sanse bune de reusita...
Intreaba un avocat asta. nu cred ca nimeni de pe siteul asta te poate ajuta cu problema ta deoarece este destul de grav ce au facut.
Daca le revine dupa moarte anseamna ca este cu clauza sa aiba dreptul la avere si ceilalti frati trebuie ca omul respectiv care este pe moarte sa strice actele, de el depinde tot, ar trebui sa se duca la un notar si sa zica ca lau mintit sau ceva de genul ca sa poata sa strice actele
Daca era singurul proprietar(a primit si drepturile nevestei care ar trebui sa se imparta la toti copii) nu cred ca mai e ceva de facut
Poate doar sa anuleze el actele
Ce fel de acte a semnat?
Contract de intretinere, de vanzare cumparare, testament(desi la testament nu trebuie martori...)?