Da, exista, daca obtii autorizatie de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, conform OUG 57/2007.
Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, au depistat în curtea unei familii din satul Petriş, comuna Cetate, un pui de căprioară. Căprioara fusese găsită în sălbăticie, în urmă cu aproximativ un an, iar familia a ales să ia puiul și să îl crească, scrie observatorbn.ro, alături de celelalte animale din curte, fără a anunţa autorităţile. Însă, conform legii nr. 407 din 2006, a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f, deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei. În acest caz a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei, iar puiul de căprioară a fost predat Asociaţiei Cinegetice "Ursul Brun", conform prevederilor legale în vigoare.
Citeşte întreaga ştire: Amendați după ce au adoptat un pui de căprioară
In primul rand daca faci asa ceva este infractiune. Daca tu esti minor, sunt parintii trasi la raspundere.
Din alt punct de vedere ar fi ceva inuman.
Iarta-ma, am citit din fuga - legat, in loc de legal.
Nu, nu poti sa detii legal asa ceva.
Sigur, iti faci un zoo, care inseamna facilitati, licente, cred ca platesti si o taxa, etc.
altfel, NU e legala in Romania detinerea de animale salbatice
Nu stiu practic, nu m-a interesat problema, adreseaza-te institutiei respective sau uita-te pe site-ul oficial.
Julyly2089 întreabă: