anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU, am o întrebare pentru voi toți, vă place mai mult de Statele Unite sau de Rusia? Mie personal îmi place mai mult de Rusia decât de SUA din motivele mele personale și mă întrebam dacă sunt în minoritate sau în majoritate.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
23 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Erai în minoritate înainte de război. Acu ești singurel. Mă rog, mă sunt niste tampitei pe ici pe colo care admira mizeria rusească. Majoritatea sunt pe interese.

| Holiday a răspuns:

Statisticile arata ca in Romania cam 40% din populatie e analfabeta functional.
Dintre ei, cam la un sfert le place de Rusia (din motivele lor personale). In concluzie, nu esti chiar singur, mai sunt si alti tembeli, nu multi, dar sunt.

| johnnny123 a răspuns:

Ai niște motive "personale" pentre care admiri dictaturile, criminalii de război și genocidul?

Cred că motivele alea personale sunt mai degrabă inabilitatea de a te informa corect.

| Horza69 a răspuns (pentru johnnny123):

Simpatizez mai mult cu Ruși decât guvernul Rusiei, probabil că trebuia să mă exprim în alt fel

| Horza69 a răspuns (pentru Holiday):

Adică eu pun o întrebare serioasă și tu mă înjuri în față. Eu nu suport guvernul rus ci oameni din Rusia. Detest Statele Unite din cauza a ce au făcut în Asia Mică.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru TornadoIDS):

Așa de mândri și naționaliști sunt că îi joaca in picioare o mana de oameni de la conducere. Atât de mândri sunt încât trăiesc într-o dictatura care ia cumpărat pe o sticla de vodka.

Atât de naționaliști sunt încât susțin un crimalbde război care îi trage pe toți în jos.

Atât de mândri încât sunt cei atât de săraci, needucați și bețivi...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Horza69):

Stai stai... Te superi că omul te face analfabet funcțional și pe urmă ne spui că iubești oamenii din Rusia dar le urăști conducere care face rău omenirii, însă disprețuiești americanii din cauza conducerii... Hahahaha. Si sunt sigur că nu înțelegi ironia.

| Holiday a răspuns (pentru Horza69):

In primul rand, rusii au aceasta conducere, pur si simplu pentru ca sunt complet imbecili. Conducerea unui popor e oglinda poporului respectiv.

Apoi, hai sa vedem ce pareri au despre poporul rus chiar marii lor intelectuali:

Mihail Saltîkov-Șcedrin – "Dacă aș adormi, trezindu-mă după o sută de ani, și m-ar întreba cineva ce se întâmplă în Rusia, aș răspunde fară sa clipesc: beție și jafuri"

Aleksei Tolstoi – "Moscovia – Taiga ruso-mongolă, sălbatică, întinsoare a jafului"

F. M. Dostoievski – "Nație ce cutreieră prin Europa și caută ce să mai distrugă, să facă praf, pur si simplu, totul. Din batjocură"

Mihail Bulgakov – "Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași"

Maxim Gorki – "Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism"

Serghei Aksakov – "Ah, cât de greu e să trăiești în Rusia, în acest centru plin de putoarea dezmățului trupesc și moral, loc al răutății, minciunii și ticăloșiilor"

Ivan S. Turgheniev – "Rusul este cel mai mare și mai obraznic mincinos din întreaga lume"

Ivan C. Șmeliov – "Un popor care urăște libertatea, adoră sclavia, iubește lanțurile la mâini și la picioare, întinat trupește și moralicește… pregătit în orice moment să murdarească totul și peste tot"

Aleksandr Pușkin – "Neam indiferent față de cea mai mică îndatorire a sa, la cea mai maruntă dreptate, la cel mai neînsemnat adevăr, popor care nu recunoaște demnitatea omului, nu recunoaște, în general, nici libertatea omenească, nici gândirea liberă… "

Si exemplele pot continua.
Concluzia ramane: trebuie sa fii complet analfabet functional sa-ti placa Rusia, sau poporul rus.

| johnnny123 a răspuns (pentru Horza69):

Și ce simpatizezi la ruși? Că sunt dispuși să ignore complet (sau chiar să susțină) atrocitățile pe care armata lor le comite la ordinul lui Putin, atât timp cât ei ca persoane nu sunt afectați în mod direct?

| minrest a răspuns (pentru Holiday):

Din citatele date de tine observ ca marii oameni de cultura rusi, dati adesea ca exemple de maretie a Rusiei, au fost de fapt reactia la barbaria si tirania specifice Rusiei.

suntserios

Dar tu ți ai petrecut viața în Rusia?

Stereotipurile sunt născute din ceva totuși nu?

| minrest a răspuns:

De ce ar fi tocmai evreu? In Romania sunt putini evrei. Oricum, marele rabin din Rusia (de fapt, unul din cei doi predendenti la acest titlu), a plecat in Israel si a indemnat pe evrei sa paraseasca Rusia. Nu facea el o recomandare atat de dureros de urmat, fara motive serioase. De fapt, nu prea vad cum se manifesta iubirea asta a rusilor pentru evrei. In alta ordine de idei, observ mult antisemitism in Romania, si e amuzant de observat ca evrei nu mai sunt aproape deloc in Romania, dar antisemitismul a ramas, in mare parte.

| minrest a răspuns:

Mi-ai trimis niste oferte de vanzare actuale, care nu arata evolutia preturilor in ultimii doi ani. https://www.globalpropertyguide.com/......ce-history Uite, ai aici evolutia preturilor, cresterea e mult mai mica decat ai spus tu, de aproape 10% in ultimul an, dar e cresterea nominala, ajustata cu rata inflatiei e de 3, 5%. Chiar daca ar fi emigrat rusi multi in Israel, si ar fi cumparat proprietati acolo, asta ar fi insemnat ca multi rusi se refugiaza de razboi in Israel, pentru ca au o legatura cu Israelul, de exemplu un parinte evreu, nicidecum ca rusii ar fi prieteni cu evreii.

| Violleta2022 a răspuns:

Categoric USA ca-i o tara occidentaala mult evoluata Rusiei.
Dar nu-mi pasa prea mult, ca traiesc deja intr-o tara mult mai buna calitativ decat USA

suntserios

Și pe rușii aia pe care îi cunosti foarte bine câti sunt mândri de ce face Putin? 80%?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Horza69):

Aoleu, de ce ai sters intrebarea? Ti-a fost rusine in final?

suntserios

Ai incercat sa romantizezi povestea idioteniei rusesti. Nu prea ti-ai gasit persoana insa.

" la un ambient plăcut, cu o bere rece în față" - da-mi un singur motiv pentru care ar fi un ambient placut sa ascult la o bere ode rusilor

Sa vedem ce ai incercat tu sa romantizezi...

Spalarea pe creieri a rusilor care cred ca americanii vor sa ii transforme in homosexuali? Asta cu vestul vrea sa ne distruge nu este nimic altceva decat o mare mare propaganda ieftina si false. Exact ce incearca un anume partid cu nume de metal pretios in Romania pentru a incetini dezvoltarea, pentru a obtine voturi si pentru a contola niste mase putin educate.
Ca mama Patria e sub asediu, desi nimeni nu a atacat vreodata Rusia in istoria recenta.

Cat despre rusii care vad Ucraina ca parte din tara lor, ca pe fratii lor si sunt de accord cu bombardarea si omorarea civililor... mari patrioti si nationalisti.

Cum se face ca noi nu bombardam Republica Moldova ca ii consideram fratii nostri?

suntserios

Ba da asta ai incercat sa faci.

Sa romantizezi un popor care mereu au fost invadatori, razboinici si cruzi si sa le romantizezi setea de lupta si expansiune in mandrie si nationalism.