Din cate am inteles din intrebare si explicatiile ulterioare:
Cineva (o terta persoana) vrea sa "ajute" persoana in varsta. Pentru asta, persoana in varsta trebuie sa-i faca imputernicire notariala. Notarul va trebui sa constate si sa consemneze ca, persoana in varsta se afla in depline facultati mentale si imputernicitul ei intr-adevar ii reprezinta interesele.
Avocatul va lua in considerare cele spuse de imputernicit doar daca acesta este imputernicitul legal a persoanei in varsta, iar imputernicitul va raspunde moral, material si penal pentru toate operatiunile cu avocatul.
Avocatul are nevoie de împuternicire din partea clientului dar e un act care se face pe loc, la cabinetul avocatului, nu e nevoie de o procură de la notariat.
A spus notariala de 3 ori...
ca avocatul m-a pus sa semnez inainte de infatisare, dap, m-a pus!
dar, totusi, nici un notar!
Pai asa ma gandeam si eu. Ce sa mai caute notarul. Multumesc mult de lamuriri! Voiam un raspuns din partea cuiva care a trecut printr-o situatie similara. Multumesc!
Cu placere!
NU am auzit de asa ceva, avocatul a cerut procura?!? sau cine?
am fost reprezentat in instanta, si am platit o singura data DUPA ce s-a terminat procesul, nu inainte, nu la notar, numai avocatului
O alta cunostinta s-a oferit sa o ajute si cica avocatul i-a cerut o procura notariala prin care aceasta persoana, batranica, il imputerniceste sa o reprezinte in instanta. Tocmai de aici si dubiul meu, nu am auzit pe nimeni de nicio procura, e logic ca vreau ca avocatul sa ma reprezinte, de ce ar cere procura?!
Eu cred ca vrea sa o pacaleasca... Cine stie pe cine va imputernici...