| Georgiana0216 a întrebat:



Am o mica nelamurire, mai exact o cunostinta a mers la avocat pentru a o reprezenta intr-un proces in instanta. Ideea este ca aceasta persoana are nevoie de o procura notariala prin care avocatul sa o poata reprezenta in instanta. Asa se procedeaza? Adica avocatul are nevoie de o procura notariala prin care persoana il imputerniceste sa o reprezinte in instanta? Eu ma gandeam ca prin natura meseriei sale, odata ce eu il angajez pentru serviciile sale, se subintelege ca doresc sa ma reprezinte in instanta. Subliniez ca persoana in cauza este in varsta si ma gandeam sa nu fie pacalita de catre "neamurile" binevoitoare sa o ajute in aceasta situatie. happy

7 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

NU am auzit de asa ceva, avocatul a cerut procura?!? sau cine?

am fost reprezentat in instanta, si am platit o singura data DUPA ce s-a terminat procesul, nu inainte, nu la notar, numai avocatului

| Georgiana0216 explică (pentru JicaContra):

O alta cunostinta s-a oferit sa o ajute si cica avocatul i-a cerut o procura notariala prin care aceasta persoana, batranica, il imputerniceste sa o reprezinte in instanta. Tocmai de aici si dubiul meu, nu am auzit pe nimeni de nicio procura, e logic ca vreau ca avocatul sa ma reprezinte, de ce ar cere procura?!
Eu cred ca vrea sa o pacaleasca... Cine stie pe cine va imputernici...

| mihai69 a răspuns:

Avocatul are nevoie de împuternicire din partea clientului dar e un act care se face pe loc, la cabinetul avocatului, nu e nevoie de o procură de la notariat.

| JicaContra a răspuns (pentru mihai69):

A spus notariala de 3 ori...
ca avocatul m-a pus sa semnez inainte de infatisare, dap, m-a pus!
dar, totusi, nici un notar!

| Georgiana0216 explică (pentru JicaContra):

Pai asa ma gandeam si eu. Ce sa mai caute notarul. Multumesc mult de lamuriri! Voiam un raspuns din partea cuiva care a trecut printr-o situatie similara. Multumesc!

| JicaContra a răspuns (pentru Georgiana0216):

Cu placere!

Bula
| Bula a răspuns:

Din cate am inteles din intrebare si explicatiile ulterioare:
Cineva (o terta persoana) vrea sa "ajute" persoana in varsta. Pentru asta, persoana in varsta trebuie sa-i faca imputernicire notariala. Notarul va trebui sa constate si sa consemneze ca, persoana in varsta se afla in depline facultati mentale si imputernicitul ei intr-adevar ii reprezinta interesele.

Avocatul va lua in considerare cele spuse de imputernicit doar daca acesta este imputernicitul legal a persoanei in varsta, iar imputernicitul va raspunde moral, material si penal pentru toate operatiunile cu avocatul.