anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare.

Am amenintat o colega de la o alta clasa. Ce pot pati daca fata se duce la politie cu parintii ei si ce pot pati la scoala?

P.S.:Am 13 ani si fata 15 ani.

12 răspunsuri:
| CarmenMmmm a răspuns:

Probabil părinții ei o sa și dea seama ca ești un copil și ca ai doar 13 ani, și nu o sa fie nevoie de intervenția poliției.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde cât de grav ai amenințat-o.
Dacă ea se duce la poliție, ca să o creadă polițistul ea trebuie să aibă probe. A fost cineva de față când ai amenințat-o? Nu. Așa că polițistul nu se va ocupa de asta căci are el probleme mai grave de rezolvat.
Dacă totuși vei fi interogat pe tema aceasta, să nu negi, să spui că așa a fost, dar a fost un moment de enervare din partea dtale, că regreți ce ai făcut și îți ceri iertare. Poți să faci asta chiar înainte să meargă ea la poliție, sau direct sau îi transmiți printr-o colegă. Dar eu așa prognozez că nu se va duce. Iar altă dată să fii atent căci o amenințare verbală, este tot o agresiune, este bine să eviți.

| Dante98 a răspuns (pentru CarmenMmmm):

M-au sunat parintii ei si nu le-am raspuns ca nu stiam ca e numarul lor si ei mi-au lasat fara sa vrea (cred) un mesaj in casuta vocala si isi batea fata si o jignea si i-a mai spus ca trebuia sa ii zica ca cineva o ameninta

| Dante98 a răspuns (pentru sadrian46):

Dupa ce am primit mesajul de la tatal ei cand isi batea fata mi-am cerut scuze si dupa fata a zis ca ne vedem luni la scoala cu parinti si doamnele diriginte

| Dante98 a răspuns (pentru sadrian46):

Si regret in fiecare zi ca am intrat primul in vorba cu ea, daca stiam ca se va ajunge la asta stateam dracu in banca mea. Imi este frica ca parintii mei sa nu cumva sa pateasca ceva pentru ca tatal meu are acte de nebun. Si nu pot spune ca am amenintat-o ca o omor dar i-am spus unui coleg doar ca sa ma dau mare ca voi face o farsa pentru ea drept razbunare pentru ca a refuzat sa fim si prieteni si i-am povestit ideea mea de razbunare care era luata din filme si colegul ala a mai spus si la alti colegi si fiecare copil a inteles altceva si dupa vine fata respectiva la mine si ma intreaba daca vreau sa o omor sau ceva de genul si ii zic ca nu si doar pregatesc o farsa pentru ea. Si dupa asa am zis la toti copii, iar dupa o luna dupa ce imi cumparasem un telefon nou pe care mergea wpp ii trimit mesaj si ii zic ca eram doar curios sa vad daca imi va da block si i-am zis cum ma cheama de fapt nu cum imi zic ei (am mai folosit si cuvinte necenzurate) (ma cheama... nu stiu de ce p*** mea imi spuneti...) Si a zis ca nu imi va da block si dupa am mai vorbit cu ea i-am zis ca vreau sa ne intalnim macar o data in oras sa ii dau un cadou (cadoul ar fi fost un sarut dar nu i-am zis asta ) si nu a spus nimic iar dupa inca o saptamana am vazut ca si-a schimbat fotografia de la wpp si am complimentat-o si nu a raspuns nimic iar dupa o saptamana o intreb daca vrea sa iasa cu mine in oras si tot nu raspunde si apoi m-a sunat tas-o si dupa stii continuarea atunci cand am primit mesajul cand isi batea fata. Pot spune ca am mintit mult doar ca sa ma dau mare dar am invatat din greselile mele si acum stiu cu cine pot sa fac o gluma care chiar sa inteleaga ca e o gluma si in cine sa am incredere. (si am complimentat cam ciudat poza ei laughing )

| Stropdeploaie a răspuns:

In cel mai rau caz. o mama de bataie de la parintii tai!

| Dante98 a răspuns (pentru Stropdeploaie):

Ma refeream de la politie sau de la scoala laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Dante98):

Acestea sunt copilării. Eu zic ca dacă o lași în pace în continuare nu are nimeni ce să îți facă ceva pentru o promisiune a unei farse.

| aXy99 a răspuns:

Ai 13 ani, ai scapat. Ai prezumtie absoluta de nevinovatie.

Acum...depinde si cat de grava a fost amenintarea, dar sunt sigur ca nu vei pati nimic.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti fii exmatriculat daca natura amenintarii este grava, sau ti se poate scade nota la purtare.
Politia intervine doar daca amenintare este grava si periculoasa, instiintandu-ti parintii si chemandu-i la Politie, sa discute cu ei, sa te puna sub supraveghere severa, parinteasca.

| ziftode a răspuns:

Te duci si tu cu parintii la puilitie... presupun ca nu ai amenintat-o degeaba... insa la 13 ani o sa va bata pe umar, atat timp cat nimeni nu a fost ranit fizic, sunt doar vorbe
daca nu ai fi avut 13 ani, atunci poate... cautau martori, si puneau intrebari kretine, de gen "cu ce ai fost amenintat?", ca o sa te bata, sa te omoare, etc... mi s-a intamplat, si cum ala fusese sfatuit de un avocat, ca eram in litigiu, a stiut cum sa ma ameninte, cu amenintare in aer si fara subiect CLAR de gen "iti arat eu tie" sau "lasa ca vezi tu" si nici un martor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Politia nu intervine in cazul expus, minorii sub 14 ani nu raspund penal si nici contraventional.
La scoala poti fi sanctionat disciplinar, conform Statutului elevului.