| s3byk91 a întrebat:

Buna TPU am si eu o rugaminte. am ramas restant cu chiria 3 luni. proprietarul m-a dat afara si mi-au ramas toate lucrucile acolo. cum pot sa fac sa le recuperez (in afara sa intru fortat peste el si sa imi iau lucrurile? mentionez ca am stat in chirie fara contract deoarece nu a vrut sa faca. as putea rezolva ceva daca l-as da in tribunal?

11 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

O poti rezolva,dar cu ce demonstrezi ca ai inchiriat de la el? In acelasi timp,daca el musca si recunoaste,ceea ce nu-i asa de plauzibil, a pus-o pentru ca n-are nici un drept de sechestrare de bunuri si, in acelasi timp, s-a sustras platii unor impozite si a unor taxe care-l va baga direct in citeva articole ale legii, pe care nu le cunosc si nici nu dau pe google.E la ghici.Eu zic intii sa faci plingere la sectia de politie care se ocupa de regiunea respectiva,veti fi chemati amindoi, subofiterul o sa incerce sa va impacati amiabil, tu sustine sus si tare ca vrei in tribunal si uiteasa iti vei recupera bunurile, urmind apoi sa-i platesti omului chiria chipurile, pe care sint sigur ca n-ai s-o faci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu nu ai bani s-a platesti chiria si vorbesti de Tribunale?

| s3byk91 explică (pentru anonim_4396):

De acolo ies banii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru s3byk91):

Daca castigi Tu.

| zxzx a răspuns:

La tribunal o sa zica sa dai banii si el sa iti dea lucrurile.

| s3byk91 explică (pentru zxzx):

Ok dar imi da un termen de cateva zile 1 luna - 2. nu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Incearca intai o intelegere amiabila, amandoi sunteti in culpa.
Proprietarul este de vina ca nu a incheiat contractul de inchiriere si nu l-a inregistrat la impozite si taxe, prin aceasta s-a sustras platii impozitului pe venitul din chirie, facandu-se vinovat de evaziune fiscala.
Si tu esti vinovat ca n-ati incheiat contractul si n-ai platit chiria.
Stii cum se spune: o mana spala pe alta si amandoua obrazul si de multe ori este mai buna o invoiala stramba decat o judecata dreapta. Nu ca as achiesa la aceste ziceri in totalitate, dar, din practica, stiu ca uneori sunt bune. Numai bine!

| Ekcstsy a răspuns:

Ok ai stat in chirie dar nu ai platit utilitati intretinere? Nu ai o chitanta o factura ceva ca sa demonstrezi ca ai stat acolo? Sincer din pctul meu de vedere faceam la fel ca si proprietarul. Ai beneficiat de un bun si nu ai adus retributia pentru acel bun. Incearca sa vorbesti cu el si sa ii spui ca ii dai banii intr-un timp de x saptamani. La tribunal dureaza mult si oricum tot va trebui sa platesti.

evenso
| evenso a răspuns:

Daca nu ai avut contract de inchiriere atunci el te-a tinut in chirie la negru ceea ce este ilegal, du-te la el si fa o intelegere, sa-ti dea inapoi lucrurile, dupa ce vei plati datoria cu cele 3 luni de chirie si tu nu il dai in proces.

regis
| regis a răspuns:

Cel mai simplu rezolvi platindu-ti datoriile, caz in care proprietarul pagubit nu mai are de ce sa iti retina lucrurile.
Nici un tribunal impartial nu te va scuti de plata datoriilor.

| hackey a răspuns:

Poti face dovada ca acele lucruri sunt ale tale? Atunci ai sanse in instanta dar la cat te costa... sincer nu are rost