| EzSimple a întrebat:

Buna TPU, am un vecin cu un caine mare si foarte agresiv. Gardul dintre curte si trotuar e facut din materiale de baza, e foarte instabil si cu o simpla impingere ai putea sa il dobori. In caz de cainele ar ajunge afara din curte si ma simt in pericol ce pot face in limita legii sa ma asigur ca nu voi fi muscat sau ranit mai grav de caine?

17 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Daca simti ca esti in pericol din cauza unui caine agresiv, este important sa incerci sa iti pastrezi calmul si sa eviti sa faci orice ar putea agrava situatia. Unele lucruri pe care le poti face pentru a te proteja sunt:

Incearca sa te indepartezi de caine cat mai departe posibil. Incearca sa te pui intr-un loc sigur, cum ar fi in interiorul unei masini sau intr-un magazin, daca este posibil.

Daca cainele te ataca, incearca sa il atragi de ureche sau de coada, sa il impingi sau sa il lovesti cu un obiect pe care il ai la indemana (cum ar fi un baston sau o umbrella). Acest lucru ar putea distrage cainele sau il poate face sa fuga.

Daca esti atacat de caine, incearca sa protejezi capul, gatul si zona abdominala. Incearca sa acoperi aceste parti ale corpului cu mainile sau cu un obiect care poate fi folosit ca scut.

Este important sa retii ca nu trebuie sa incerci sa alimentezi sau sa joci cu cainele, chiar daca iti pare ca este prietenos. De asemenea, evita sa faci contact vizual direct cu cainele, deoarece acest lucru poate sa il determine sa devina mai agresiv.

Daca te simti in pericol din cauza cainelui vecinului tau, ar trebui sa contactezi autoritatile pentru a raporta problema. In Romania, poti contacta Politia Locala sau Politia Romana pentru a raporta o situatie de caine agresiv. Este important sa iei masuri pentru a te proteja si sa te asiguri ca vecinul tau ia masurile necesare pentru a tine cainele in siguranta si sub control.

| blackann a răspuns:

Nu o sa iasa din curte, e simplu. nu fi paranoic, ti-e frica de un caine anyway?

| MihailVeteranu a răspuns:

Spray direct intre ochi și a zburat potaia din calea ta

| darrio2007 a răspuns (pentru MihailVeteranu):

Crezi ca toata lumea a fost „militar" ca tine?

| darrio2007 a răspuns:

La ce te referi cand spui că gardul este facut din materiale de baza? Si mai este si instabil.

| Drimmero a răspuns:

Daca te ataca il lovesti cu ce apuci, e legitima aparare, adica legal nu ai ce pati, pana la urma e viata ta pusa in pericol, astfel de stapani sunt inconstienti, pot pune viata in pericol multor persoane, nu mai zic de copii care ei sunt cei mai vulnerabili.

| blackann a răspuns (pentru MihailVeteranu):

Spray in ochii tai

| Drimmero a răspuns (pentru blackann):

Nu ai de unde sa stii, eu am fost alergat de un caine dupa ce a deschis singur poarta, norocul meu e ca am auzit poarta si am apucat sa fug iar in fata mea era o duba papuc pe care m-am urcat ca ma musca la cat de turbat venea.

| blackann a răspuns (pentru Drimmero):

Te-a simtit inseamna, cainii nu musca oamenii cu suflet bun.

| Lioana a răspuns (pentru blackann):

Cainii agresivi nu tin cont de bunatatea oamenilor. Tu poate vorbesti de caini normali, care nu ataca oamenii daca acestia nu au treaba cu ei.
Eu am cunoscut un caine care isi latra pana si stapanii. Odata statea linistit in cusca si eu am si uitat ca e un caine acolo. Am trecut ganditoare pe langa cusca lui si m-a muscat. Aveam vreo 10 ani atunci si eram cea mai cuminte fetita. A tasnit ca o sageata direct la piciorul meu. Eu apucasem sa o iau la fuga si el fiind in lant nu a apucat decat sa-si lase amprenta dentara pe piciorul meu dar daca nu ar fi fost legat putea si ucide acel caine.

| MihailVeteranu a răspuns (pentru darrio2007):

Și greu este pentru a folosi un spray, poate ai Parkinson îmi pare rău pentru tine

Fara jigniri te rog, militare.

| MihailVeteranu a răspuns (pentru darrio2007):

Stai liniștit bătrâne ca ai prins stagiu militar obligatoriu, ești frate de arma

| EzSimple explică (pentru darrio2007):

E facut din stalpi de metal acoperit de o plasa verde in spate, stalpii au fost pusi in pamant direct si pot fi impinsi foarte usor.

Am o anumita varsta dar in mod sigur nu am Parkinson. Si nici alte boli la mansardă, daca asta crezi.

| darrio2007 a răspuns (pentru EzSimple):

Am inteles. Trebuia turnat beton la baza stalpilor. Cel putin 40 cm adancime.

| NuCitescNotificari a răspuns:

''e foarte instabil si cu o simpla impingere ai putea sa il dobori.''
Da' unde traiesti tu nene, in Tadjikistan?laughing))))