anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am văzut ca pe multe grupuri pe rețele de socializare sunt oameni, de obicei romani, ce caută transport rutier între România-Germania, dacă exista o persoana sa ii ia, acel transport este plătit de oamenii respectivi? Eu de exemplu voi avea prin luna Septembrie la sfârșit un drum din România către Germania, cu un renault grand espace 2006 si m-am gândit sa iau 3-4 persoane din tara care merg in Germania, pentru a nu conduce o distanță așa mare fără a vorbi cu cineva, am loc pentru bagajele lor, am nevoie de autorizație de transport persoane pentru așa ceva? Dacă se va întâmpla doar o data sau de 2 ori? Voi fi plătit pentru cursa respectiva in parte de către fiecare? Am mai întrebat un prieten care a dus 3 romani in Germania, tot așa, și a fost plătit, cumva s-a negociat prețul la începutul drumului, parca cu 60-70€ pe persoana, cam așa ar fi prețul corect in caz ca trebuie plătit sau in mod normal? Nu se cer bani?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde, sunt oameni care fac o afacere din asta, sunt oameni care doar iti scot banii pe benzina din asta. gratis nu cred ca ii duce nimeni

| Începătorul988 a răspuns:

Nu iti vei scoate banii cu o masina mica. De obicei se ia cam 50/70€ Germania-Romania/retur la negru.

| florin8ake a răspuns:

Asta depinde doar de tine. Daca vrei sa le ceri bani le ceri cum o fac majoritatea. Se practica pe tot felul de site-uri si se face transport atat intern cat si extern. Vezi si tu pe site cam cat merge cerut eventual poti cere mai putin cu 2-3 euro sau mai mult depinde pe ce distanta vor sa mearga. Te orientezi. Poti avea pe cineva care merge Bucuresti-Berlin si ii ceri 60 de euro sau alta persoana care merge Bucuresti-Budapesta si ii ceri 25 de euro iar pe traseu mai iei alta care merge Praga-Berlin si ii iei 20 euro. Depinde de ce traseu ai pui anunt si cine merge incolo il iei de pe traseu sau drumul complet.

| anonim_4396 explică (pentru florin8ake):

Îmi poți da niste exemple de site-URI unde se practica asta? Eu doar pe rețele de socializare am văzut însă dacă sti site-URI mi-ar fi de folos, mulțumesc anticipat

| florin8ake a răspuns:

Cauta pe Google si tu. Nu stiu daca am voie sa fac reclama aici la alte site-uri. Iti dau un indiciu care iti apare din prima la search e site-ul ala cu blabla...

| anonim_4396 explică (pentru florin8ake):

BlablaCar e de autostop, nu pe distante mari, de obicei
curse interne