| June20 a întrebat:

Buna TPU! Cei care dețin funcția de judecător au posibilitatea sa vadă câte imobile / bunuri deține cineva, de exemplu dacă vrea sa vadă asta pentru o cunoștința, nu neaparat pentru o persoana aflată sub urmărire judiciara. Mulțumesc!

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar dacă este executor judecătoresc și există o sentința dată pentru recuperarea de creanțe. În rest tot ce este posibil, dar este cam ilegal. Cred ca intra în legea penală. Spre exemplu traficul de influență.

"(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani."

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus de tine nu poate in mod legal, nu are nici un drept sau atributie sa faca cercetari particulare privind averea altei persoane.

| June20 explică (pentru Ioandelasal):

Dar ilegal? In sensul de a avea acces la un soft care sa ii permită sa între in posesia unor informații de genul?

| NunuNini a răspuns (pentru June20):

La mine stie fratele meu tot ce detin. Si nu e judecator. Nu stiu cum au programul aia de la primarii/impozite, ca se vede tot ce are o persoana, chiar daca proprietatile nu sunt toate in aceeasi localitate.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru June20):

Un judecator nu are acces la un asemenea soft de unul singur, posibil sa aiba prin intermediul unuia de la impozite si taxe, ANAF, etc.

| Violleta2022 a răspuns:

Ca judecator poate sa ceara rapoarte de la toate instutiiile din tara, inclusiv cu toate conturile bancare ale acelei persoane, cat si cu toate imobilele si bunurile detinute de cineva.
Dar acest lucru se poate afce numai daca se ajunge la judecata, nu asa din senin.
in orice caz, in Romania cred ca se poate ORICE, fiindca se dau spagi la sefii de la serviciile ANAF si se afla tot.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Legal nu
prin spagi si pile poate oricine