Ușor de spus, greu de făcut. Motivele sunt numeroase:
1) Televiziunile private sunt de regulă deținute de oameni cu puternice legături politice. Deci nu au cum să fie altfel decât părtinitoare față de patron. Televiziunile sunt afaceri, iar patronii investesc sume uriașe de bani pentru a folosi aceste instrumente extraordinar de puternice în interes propriu.
Într-o țară care se declară democratică nu poți interzice existența televiziunilor private și nici nu le poți impune ce să conțină programele lor. Poți cel mult să le amendezi atunci când încalcă anumite reguli, dar asta nu le afectează mai deloc.
2) Oamenii au în mod natural viziuni diferite, opinii diferite, afinități diferite, niveluri intelectuale diferite, și așa mai departe. Cine ar decide care este informația ce trebuie prezentată și care este forma corectă în care este prezentată?
Este simplu să fii neutru atunci când prezinți vremea.
Dar este aproape imposibil să fii neutru atunci când relatezi despre niște proteste, despre măsuri legislative, despre corupție, despre sărăcia unora sau bogăția altora.
3) Deși sună bine "teoretic" să ai o singură televiziune curată și obiectivă, în realitate ar fi extrem de riscant. Pentru că dacă ai o singură sursă de informare, aceea poate fi foarte ușor deturnată și folosită în scopul opus.
Soluția nu ar fi să avem o singură sursă de informare, ci să avem un popor suficient de educat încât să fie capabil să judece pe cont propriu, obiectiv, să-și aleagă corect sursele de informare, să facă în mod corect distincția între televiziunile obiective și televiziunile propagandiste și să le sancționeze pe acestea din urmă ignorându-le complet.
Ideea e buna dar in România. Sa fim realiști....nici in Africa nu găsești coruptie ca la noi.
Classiffied întreabă: