Nu se ia nici o masura daca ai incheiat o constatare amiabila cu cealalta persoana implicata. Va trebui, totusi, sa mergi la politie si sa soliciti o adeverinta pentru repararea avariilor.
Ideea e ca nu am facut nici amiabila. Ala a zis ca nu are rost sa chemam politia, a zis ca mi-o repara el. Si a asteptat sa treaca 24 de ore sa nu mai pot face reclamatia si s-a dus el la politie ca si cum eu as fi vinovat. A bagat ceva in buzunar la politist si acuma ma ia pe mine la ture ca de ce nu am sesizat accidentul si ca imi ia permisu pentru asta 3 luni+ amenda. E normal? Asa spune legea?
Fiind conducator auto ar trebui sa stii ce spune legea, chiar nu stiu ce invatati la legislatia rutiera. Esti si tu vinovat ca n-ai insistat la incheierea constatarii amiabile sau sa anunti tu politia.
Numai pentru neprezentarea la politie amenda este de la 390 lei la 487, 50 lei si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Nu se stie ce a spus celalalt, putea sa spuna ca ai savarsit o contraventie mai grava, pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pe 90 de zile.
In orice caz, daca nu exista martori sau alte probe, este cuvantul tau contra a celuilalt si ai putea sa contesti sanctiunea care ti se aplica pentru alta contraventie decat neprezentarea la politie.