| vladoctavianyt a întrebat:

Buna TPU, deci azi am scăpat de la școală la ora 13 si am fost in locul in care toată lumea pleaca dupa ore, un loc care este inconjurat de blocuri, am stat acolo am povestit cu prieteni si a venit poliția locală pentru că "au primit o reclamație cu privire ca deranjam ordinea publica(mai erau oameni pe acolo care au șters o)" eu acum inteleg ca poate am vorbit mai tare dar totusi, ne a intrebat unde stam si s-a gasit unu mai destept sa zica ca in blocurile alea din jur si gen toti ziceau ca sta pe acolo și cand a venit randu meu sa spun, o zis cineva ca stau fix langa ea, care a mintit ca sta in zona aia, oricum mi au luat datele(buletinu) si ne a spus ca amenda poate fi 400-1000 nu mai stiu exact, oricum asta e prima abatere de anul asta, se poate întâmpla ceva? Tin sa menționez ca l.am intrebat daca e doar o avertizare si a spun ca ei vor decide daca e sau nu..Eu stiu ca prima abatere e verbala, a doua e scrisa si a treia e amenda.(sunt minor)

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Minorul sub 14 ani nu raspunde contraventional.
Minorul peste 14 ani raspunde contraventional dar limitele speciale ale amenzii (minima si maxima) se reduc la jumatate.
Pentru conturbarea linistii publice, intre orele 13-14, amenda este de la 500 de lei la 1.500 lei, pentru minori de la 250 lei la 750 lei.
Se poate da si avertisment, ce sanctiune se da dispune agentul care a constatat fapta.
Daca amenda este data este platita in maximul 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie exista inlesnirea de a plati jumatate din minimul amenzii, respectiv 125 lei.