| bunny1b a întrebat:

Bună TPU, într-o intersecție unde pierd prioritatea făcând la stânga, dacă mașina de pe drumul prioritar, cel din dreapta este puțin mai departe(adică este aproape de intersecție dar nu în ea) pot să mă bag? sau trebuie să aștept să vină să treacă ea mai întâi, să am drumul liber?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Aici e zona gri a accidentelor de regula (zic gri pana vine politia si zice ca cel din dreapta are prioritate iar tu pierzi permisul) ca daca va loviti, ala o va tine pe a lui ca avea prioritate iar tu pe a ta ca el era departe si a accelerat intentionat ca sa va loviti. Sfat pe care ti l-ar da si un politist de la rutiera: Fii tu mai precaut si lasa-l pe el sa treaca primul pentru ca e greu de la distanta sa iti dai seama cu ce viteza vine sau daca nu cumva e vreun dement care o accelereaza din motive stiute numai de el (am vazut multe cazuri de genul pe sosele).

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de distanta.
Poti intra legal doar daca prin manevra ta nu deranjezi masina de pe drumul prioritar, respectiv aceasta nu va trebui sa incetineasca pentru a nu te lovi.
Daca nu este asa nu este legal, ar insemna sa comiti contraventia de neacordare de prioritate.

| bunny1b explică (pentru Ioandelasal):

Distanta era mare, nu a trebuit sa încetinească dar nu eram sigura, ar fi trebuit sa astept sa treaca el, sa fie drumul liber si mai apoi sa plec? Eu m-am bagat pentru ca era departe si mergea încet dar eram confuza.

| bunny1b explică (pentru siriusblack98):

Mulțumesc, si eu cred la fel, mai bine așteptam sa treacă el si dupa aceea treceam si eu chiar daca el era mai departe.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat nu il incomodezi poti trece

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru bunny1b):

Daca este asa nu este nici o problema.

| FreddieM a răspuns:

Dacă ai timp sa faci manevra, nu e ilegal. În plus, cel care vine, odată ce ai inceput sa faci gestul de intrare în itersectie în mod natural, dacă nu e cretin, ar trebui să-ți favorizeze manevra, căci oricum prin lege e obligat sa reducă viteza la apropierea de intersecție. Atenția e recomandata/necesară tuturor, chiar și celor care au prioritate.
Cheers

| bunny1b explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc

| bunny1b explică (pentru FreddieM):

Mulțumesc

| bunny1b explică (pentru suntserios):

Am înțeles. Mulțumesc

| Liviu a răspuns:

E cu dus intors, si discutam de... ce anume?
Sa iei permisul? sau de condusul de zi cu zi.
Depinde ce masina ai tu, ce masina are respectiva persoana
Si, in ziua de azi, la cati caluti au masinile, poti sta cuminte ca faci poc imediat. Eu aveam 6 luni de permis,era o restrictie de viteza,ala avea prioritate, ii tai calea zic ca nu are timp, trebuie sa incetineasca. Ce zici? era sa intre in mine, fiind masina de teren a trecut peste fara sa incetineasca, mi-am luat un 'clanson' de zile frumoase, am scuipat de 3 ori in san ca mi-a zburat glontul pe langa ureche, de atunci numai imi bat capu, stau linistit pe fundu meu

| KovacsB a răspuns:

Regula de baza este sa nu-l obligi sa franeze din cauza ta.