Da, poti reveni neinsotita, daca ai carte de identitate sau pasaport. Declaratia notariala a ambilor parinti si insotitorul major sunt obligatorii doar pentru iesirea din Romania a minorilor cetateni romani.
Daca vei gasi o companie aeriana care sa ofere servicii de insotit minorii nu o sa ai o problema.
Nu,dar neinsotita de un major si fara inputernicirea ambilor parinti sau a unuia din ei in cazul in care treci vama cu unul din ei sau fara ambii parinti de fata, nu te va lasa sa treci vama
Imputernicirea parintilor este necesara la iesirea din tara nu si la intrarea in tara
Dar atunci cum o iesit?
Habar nu am cum a iesit
Nu poti daca nu ai Buletin. Buletinul se face la 18 Ani cu ajutorul Parintilor, si daca nu ai Buletin si fara ajutorul Parintilor sau Rudelor, nu prea ai ce face.
Tu ai 13 ani? Probabil ca da. Ai sa ai o supriza acusi cand ai sa afli ca buletinul se face la 14. Si daca nu ai buletin, ai obligatoriu nevoie de pasaport sa treci o granita... raspunsul tau e de pe alta planeta
Am 17 si jumătate, se verifica tot la aeroport?
Am aproape 18.
Aproape 18 nu inseamna 18
Nu,este evident. Dar dețin un buletin.
Eu am 20 de Ani, si am facut Buletinul meu la 18. nu stiam ca s-a schimbat Legea.
Eu nu am iesit din Tara (in Vacanta) inainte sa fac 19 Ani, (am facut Buletinul meu la 18) deci imi pare rau, dar nu stiu.
Si tu de la 14 ani la 18 nu ai avut buletin?
Bine, de fapt aveam 17 cand am facut dar am scris in graba. si nu, nu am avut de la 14 pana la 17 ca Parintii mei nu stiau ca poti sa faci de la 14.
Wow? unde traiesti?