| Aaancu135 a întrebat:

Neavând încă 18 ani si provenind din România dar in momentul de fata aflându-ma înafara țării,întrebarea mea este daca as vrea sa revin in țara neînsoțită,cu avionul, o sa întâmpin vreo problema?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti reveni neinsotita, daca ai carte de identitate sau pasaport. Declaratia notariala a ambilor parinti si insotitorul major sunt obligatorii doar pentru iesirea din Romania a minorilor cetateni romani.

17 răspunsuri:
| Roliii a răspuns:

Nu,dar neinsotita de un major si fara inputernicirea ambilor parinti sau a unuia din ei in cazul in care treci vama cu unul din ei sau fara ambii parinti de fata, nu te va lasa sa treci vama

| JohnnyWalkerBravo a răspuns:

Nu poti daca nu ai Buletin. Buletinul se face la 18 Ani cu ajutorul Parintilor, si daca nu ai Buletin si fara ajutorul Parintilor sau Rudelor, nu prea ai ce face.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Roliii):

Imputernicirea parintilor este necesara la iesirea din tara nu si la intrarea in tara

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru JohnnyWalkerBravo):

Tu ai 13 ani? Probabil ca da. Ai sa ai o supriza acusi cand ai sa afli ca buletinul se face la 14. Si daca nu ai buletin, ai obligatoriu nevoie de pasaport sa treci o granita... raspunsul tau e de pe alta planeta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vei gasi o companie aeriana care sa ofere servicii de insotit minorii nu o sa ai o problema.

| Aaancu135 explică (pentru JohnnyWalkerBravo):

Am 17 si jumătate, se verifica tot la aeroport?

| Aaancu135 explică (pentru suntserios):

Am aproape 18.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Aaancu135):

Aproape 18 nu inseamna 18

| Aaancu135 explică (pentru suntserios):

Nu,este evident. Dar dețin un buletin.

| Aaancu135 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc :*

| Roliii a răspuns (pentru suntserios):

Dar atunci cum o iesit?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Roliii):

Habar nu am cum a iesit

| JohnnyWalkerBravo a răspuns (pentru suntserios):

Eu am 20 de Ani, si am facut Buletinul meu la 18. nu stiam ca s-a schimbat Legea.

| JohnnyWalkerBravo a răspuns (pentru Aaancu135):

Eu nu am iesit din Tara (in Vacanta) inainte sa fac 19 Ani, (am facut Buletinul meu la 18) deci imi pare rau, dar nu stiu.

suntserios

Si tu de la 14 ani la 18 nu ai avut buletin?

| JohnnyWalkerBravo a răspuns (pentru suntserios):

Bine, de fapt aveam 17 cand am facut dar am scris in graba. si nu, nu am avut de la 14 pana la 17 ca Parintii mei nu stiau ca poti sa faci de la 14.

suntserios

Wow? unde traiesti?